Newsroom

Newsroom

Κορονοϊός: 342 κρούσματα και 21 νεκροί στη Γερμανία το τελευταίο 24ωρο

Συνολικά 820 νέοι θάνατοι στις ΗΠΑ - Σχεδόν 8.000 κρούσματα μέσα σε ένα 24ωρο στη Βραζιλία

ap smodld 2

Το τελευταίο 24ωρο στη Γερμανία καταγράφηκαν 21 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19, ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 ανήλθαν σε 342, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει και μεταφορτώνει στον ειδικό ιστότοπο που έχει δημιουργήσει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του κορονοϊού παρέμεινε αυξήθηκε έτσι στους 7.935 νεκρούς, ενώ το σύνολο των κρουσμάτων μόλυνσης φθάνει πλέον τα 174.697, σύμφωνα με το ινστιτούτο, το οποίο είναι ειδικευμένο στην αντιμετώπιση των μολυσματικών ασθενειών.

ΗΠΑ: Σχεδόν 90.000 οι νεκροί

Στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής καταγράφηκαν χθες 820 νέοι θάνατοι εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, γεγονός που αύξησε το σύνολο των θυμάτων στη χώρα σε σχεδόν 90.000 — στα 89.550 επακριβώς —, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει και μεταφορτώνει στον ειδικό ιστότοπο που έχει δημιουργήσει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο ημερήσιος αυτός απολογισμός θανάτων εξαιτίας της COVID-19 ως τις 20:30 χθες Κυριακή (τοπική ώρα· 03:30 σήμερα Δευτέρα ώρα Ελλάδας) από την ίδια ώρα της προηγουμένης, είναι πάντως ο χαμηλότερος που έχει καταγραφεί από τη 10η Μαΐου, κατά την ίδια πηγή.

Σύμφωνα με το πανεπιστήμιο της Βαλτιμόρης στις ΗΠΑ είχαν καταγραφεί ως την ίδια ώρα 1.486.376 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Αυτός ο αριθμός ξεπερνά το 30% των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων που έχουν ανακοινωθεί σε όλο τον πλανήτη, με βάση τουλάχιστον τα επίσημα στοιχεία που συγκεντρώνει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υπερηφανεύεται διότι η χώρα του έχει εξετάσει περισσότερους ανθρώπους από οποιαδήποτε άλλη. Αλλά οι αντίπαλοί του χαρακτηρίζουν καταστροφικό τον τρόπο που αντιμετώπισε την πανδημία.

Ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου για οικονομικά ζητήματα Πίτερ Ναβάρο επέκρινε χθες τα Κέντρα Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών (CDC), επιρρίπτοντάς τους την ευθύνη για τη μεγάλη αρχική καθυστέρηση ως προς την πραγματοποίηση διαγνωστικών εξετάσεων.

Βραζιλία: Σχεδόν 8.000 κρούσματα σε ένα 24ωρο

Ο αριθμός των κρουσμάτων μόλυνσης από τον κορονοϊό στη Βραζιλία αυξήθηκε κατά σχεδόν 8.000 στα 241.080 σε 24 ώρες, σύμφωνα με νεότερα δεδομένα του υπουργείου Υγείας της χώρας της Λατινικής Αμερικής.

Ο απολογισμός των θυμάτων αυξήθηκε κατά 485 στους 16.118 νεκρούς. Οι αρχές προσπαθούν ακόμη να εξακριβώσουν τα αίτια άλλων 2.450 θανάτων.

Ως χθες 94.112 ασθενείς είχαν αναρρώσει, ενώ 130.840 παρέμεναν υπό ιατρική παρακολούθηση.

Η Βραζιλία καταγράφει τους υψηλότερους αριθμούς θανάτων εξαιτίας της COVID-19 και κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στη Λατινική Αμερική. Επισήμως, το πρώτο κρούσμα καταγράφηκε την 26η Φεβρουαρίου. Όμως την περασμένη Τρίτη, το υπουργείο Υγείας ανέφερε ότι είχαν εντοπιστεί 39 πιθανά κρούσματα από τον κορονοϊό τον Ιανουάριο, κάτι που ακόμη προσπαθεί να επαληθεύσει. Οι αρχές στην πολιτεία Σεαρά λένε ότι ο πρώτος άνθρωπος που παρουσίαζε συμπτώματα μόλυνσης από τον κορονοϊό ζήτησε ιατρική βοήθεια την 1η Ιανουαρίου.

Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας έχει ανακοινώσει πως αναμένει σταθεροποίηση της κατάστασης τον Ιούλιο και την έναρξη της πτωτικής πορείας της επιδημιολογικής καμπύλης τον Αύγουστο.

Ο πραγματικός αριθμός των μολύνσεων από τον SARS-CoV-2 στη Βραζιλία ενδέχεται να είναι ως και δεκαπενταπλάσιος από αυτόν που ανακοινώνεται επίσημα, καθώς δεν γίνονται γενικευμένες διαγνωστικές εξετάσεις, κατά ειδικούς.

Παρά την προέλαση της πανδημίας, ο ακροδεξιός πρόεδρος Ζαΐχ Μπολσονάρου συνεχίζει να καταφέρεται εναντίον των μέτρων περιορισμού που έχουν επιβάλει οι κυβερνήτες πολλών πολιτειών της χώρας.

K. Παπαδάκης για Μιχαλολιάκο: «Το δικαστήριο δεν ήταν υποχρεωμένο να προβεί σε αποφυλάκιση» (video)

mixaloliakos

K. Παπαδάκης για Μιχαλολιάκο: «Το δικαστήριο δεν ήταν υποχρεωμένο να προβεί σε αποφυλάκιση» (video)

Το δικαστήριο όφειλε να εξετάσει αν ο κρατούμενος θεωρείται επικίνδυνος για τέλεση νέων εγκληματικών πράξεων,…

Το… σκέφτεται η Χαμάς για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, νέοι ισραηλινοί βομβαρδισμοί

gaza 7

Το… σκέφτεται η Χαμάς για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, νέοι ισραηλινοί βομβαρδισμοί

Κατάρ, Αίγυπτος και ΗΠΑ αναμένουν την απάντηση του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος - «Αν πρέπει να…

Σε κρίσιμη κατάσταση το 5χρονο αγοράκι που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Πειραιώς

2ddc1139 418e 49d4 89e5 2ee2952e483b

Σε κρίσιμη κατάσταση το 5χρονο αγοράκι που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Πειραιώς

Διασωληνωμένο στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παίδων - Πιο ελαφρά τραυματίστηκαν τα δύο μεγαλύτερα αδέλφια του