Κορονοϊός: «Λουκέτο» σε έξι σχολεία μετά από κρούσματα – Το ένα στην Αττική

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο Παιδείας, έξι σχολεία ανά την Ελλάδα αναστέλλουν τη λειτουργία τους λόγω κρουσμάτων κορονοϊού

5146536

Την αναστολή λειτουργίας έξι σχολείων ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, μετά από κρούσματα κορονοϊού, με ένα από τα σχολεία να βρίσκεται στην Αττική και τα υπόλοιπα σε Πύργο, Λήμνο, Αλεξάνδρεια και Ηράκλειο.

Κλειστό για δέκα ημέρες θα παραμείνει το 2ο Λύκειο Καισαριανής λόγω κρούσματος κορονοϊού. Αμέσως, σήμανε συναγερμός στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές. Σύμφωνα με πληροφορίες θετικοί στον κορονοϊό είναι η διευθύντρια του σχολείου και ένας καθηγητής. 

Την είδηση μετέδωσε η ΕΡΤ, που έκανε έμμεση αναφορά σε κρούσματα κορονοϊού, λέγοντας ότι σύμφωνα με την υπουργική απόφαση ένα σχολείο μπορεί να κλείσει κατόπιν εμφάνισης άνω των τριών κρουσμάτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το υπουργείο Υγείας είχε διευκρινίσει τις προηγούμενες ημέρες πως σε περίπτωση κρουσμάτων θα κλείνει μόνο το τμήμα όπου εμφανίστηκε το κρούσμα. Στην περίπτωση του Πύργου, κλειστό θα παραμείνει μόνο το τμήμα Β5.

Το υπουργείο, στην ανακοίνωση, χωρίς να αναφέρει αναλυτικά τους λόγους που προχώρησε στην αναστολή λειτουργίας των συγκεκριμένων σχολείων, παραθέτει σε πίνακα τα ονόματα και τις περιοχές των δομών εκπαίδευσης. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, αποφασίστηκε η αναστολή μέχρι και τις 18 Σεπτεμβρίου 2020 των παρακάτω σχολείων: 7ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ (Αλεξάνδρεια), ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΛΗΜΝΟΥ (Λήμνος), ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΛΗΜΝΟΥ (Λήμνος), ενώ μέχρι και τις 27 Σεπτεμβρίου θα παραμείνουν κλειστά τα εξής σχολεία: 2ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ (Καισαριανή), 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΥΡΓΟΥ ΗΛΕΙΑΣ (Πύργος) -στη συγκεκριμένη δομή αναστέλλεται η λειτουργία μόνο του τμήματος Β5- και 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΒΟΥΤΩΝ (Ηράκλειο).

Νέο lockdown σκέφτεται τώρα η κυβέρνηση

Ανοιχτό αφήνει τώρα η κυβέρνηση το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown στην Ελλάδα παρά το γεγονός πως μόλις πριν από μια βδομάδα περίπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ταχθεί κατά ενός παρατεταμένου και γενικευμένου lockdown σε όλη τη χώρα με την αιτιολογία πως ούτε ο ιός εξαφανίζεται, ούτε η ύφεση στην οικονομία αντιμετωπίζεται.

Μιλώντας ωστόσο το πρωί της Τετάρτης στον ΣΚΑΪ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown και τόνισε ότι η κυβέρνηση θέλει να αποφύγει τα χειρότερα μετά και την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στην Αττική. 

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς αν το ενδεχόμενο ενός lockdown είναι ξανά στο τραπέζι, ο κ. Πέτσας τόνισε: «Θα πω ότι πάντα έχουμε πει ότι θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα. Οτι το πρόβλημα είναι μπροστά μας, εξελίσσεται και παίρνουμε πάντα τα μέτρα που χρειάζονται».

«Δεν αποκλείουμε τίποτα όταν έχουμε πει ότι δεν μπαίνει σε καμία ζυγαριά η προστασία της δημόσιας υγείας και της ανθρώπινης ζωής. Αυτό είναι το βασικό μας μέλημα και στο αρχικό δίλημμα μεταξύ οικονομίας και δημόσιας υγείας δεν υπάρχει τέτοιο δίλημμα, είναι ψευτοδίλημμα, και όταν αντιμετωπίζεις την υγειονομική κρίση αντιμετωπίζεις και τις συνέπειες στην οικονομία», συνέχισε ο κ. Πέτσας.

 

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη