Newsroom

Newsroom

Κορονοϊός: Η Βραζιλία ξεπέρασε τις ΗΠΑ σε ημερήσιους θανάτους

Ξεπέρασαν τους 7.500 οι νεκροί στο Μεξικό - Υπέκυψαν ακόμα 45 ασθενείς στη Γερμανία - Επτά νέα «εισαγόμενα» κρούσματα στην Κίνα

ap belght 2

Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι κατέγραψε 807 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 σε 24 ώρες, δηλαδή απολογισμό υψηλότερο από αυτόν που καταγράφηκε στις ΗΠΑ, που ανήλθε σε 620 θανάτους, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς.

Η Βραζιλία κατατάσσεται στη δεύτερη θέση στον κόσμο ως προς τον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με 374.878, πίσω μόνο από τις ΗΠΑ, όπου έχουν καταγραφεί 1,637 εκατ. κρούσματα.

Το σύνολο των θανάτων εξαιτίας της COVID-19 στη Βραζιλία ανέρχεται πλέον σε 23.473, διευκρίνισε το υπουργείο Υγείας, ενώ στις ΗΠΑ έχει φθάσει τους 97.971, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Ρόιτερς, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Μεξικό: Ξεπέρασαν τους 7.500 οι νεκροί

Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι κατέγραψε το προηγούμενο 24ωρο 239 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και 2.485 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με τον απολογισμό της πανδημίας του κορονοϊού να αυξάνεται στους 7.633 νεκρούς επί συνόλου 71.105 μολύνσεων.

Νωρίτερα χθες ο μεξικανός πρόεδρος Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ εκτίμησε ότι στη χώρα του παρουσιάζεται μια ευκαιρία να αμβλύνει τον αντίκτυπο της πανδημίας του κορονοϊού στην οικονομία της, εξαιτίας της επιβράδυνσης της δραστηριότητας στην Κίνα.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχωρεί καθημερινά, ο Λόπες Ομπραδόρ κατέγραψε τις εκτιμήσεις αναλυτών ότι η οικονομία της Κίνας θα επιβραδύνει στον χαμηλότερο ρυθμό ανάπτυξης των τελευταίων ετών το 2020 εξαιτίας της πανδημίας.

«Αυτό σημαίνει πως αυτό το μεγάλο εργοστάσιο, το μεγαλύτερο εργοστάσιο του κόσμου, θα μειώσει την παραγωγή του», πρόσθεσε, αναφερόμενος στην Κίνα. «Και αυτό δίνει την ευκαιρία σε εμάς, το Μεξικό, να προσελκύσουμε περισσότερες επενδύσεις, να ανοίξουμε εταιρείες, να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας».

Ο μεξικανός πρόεδρος συμπλήρωσε πως η σύναψη της νέας εμπορικής συμφωνίας ΗΠΑ-Μεξικού-Καναδά (USMCA) είναι άλλος ένας παράγοντας που θα δώσει ώθηση στην επιχειρηματική δραστηριότητα και στις συναλλαγές με τις ΗΠΑ.

Η USMCA τίθεται σε ισχύ την 1η Ιουλίου.

Γερμανία: Υπέκυψαν ακόμα 45 ασθενείς

Ακόμη 45 ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19 τις τελευταίες 24 ώρες στη Γερμανία, όπου το σύνολο των θυμάτων ανέρχεται πλέον σε 8.302, ενώ τα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 αυξήθηκαν κατά 432 στα 179.002, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ.

Τόσο ο αριθμός των θανάτων όσο και αυτός των νέων μολύνσεων παρουσίασαν αύξηση σε σχέση με αυτούς που καταγράφονταν την προηγουμένη (10 και 289, αντίστοιχα) στη μεγαλύτερη οικονομική δύναμη της Γηραιάς Ηπείρου.

Κίνα: Επτά νέα «εισαγόμενα» κρούσματα

Επτά νέα κρούσματα εντοπίστηκαν ως τα μεσάνυχτα χθες Δευτέρα στην ηπειρωτική Κίνα, αριθμός ελαφρά μειωμένος από τα 11 που καταγράφονταν την προηγουμένη, ανακοίνωσε η Εθνική Επιτροπή Υγείας.

Σύμφωνα με το ημερήσιο ενημερωτικό δελτίο της Εθνικής Επιτροπής (του υπουργείου) Υγείας της Κίνας, τα νέα κρούσματα ήταν «εισαγόμενα», κατά την ορολογία του Πεκίνου όταν αναφέρεται σε ταξιδιώτες που φθάνουν μολυσμένοι στην κινεζική επικράτεια από το εξωτερικό.

Αναφέρθηκαν επίσης στο υπουργείο 29 περιπτώσεις ασυμπτωματικών φορέων του SARS-CoV-2, έναντι 40 που είχαν εντοπιστεί την προηγουμένη.

Δεν καταγράφηκε κανείς νέος θάνατος εξαιτίας της COVID-19.

Επισήμως, ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα από όπου άρχισε στα τέλη Δεκεμβρίου του 2019 ανέρχεται σε 4.634 νεκρούς επί συνόλου 82.992 κρουσμάτων μόλυνσης.

Πολωνία: Άνοιξαν ξανά σχολεία, παρά τους 1.000 νεκρούς

Ο απολογισμός των θανάτων εξαιτίας της COVID-19 στην Πολωνία έφθασε τους 1.007 επί συνόλου 21.631 κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 το απόγευμα της Δευτέρας, παρ’ όλ’ αυτά όμως ο πολωνός υπουργός Λούκας Σουμόφσκι εκτίμησε ότι η φάση της κορύφωσης της πανδημίας του κορονοϊού έχει πλέον παρέλθει.

«Η κορύφωση της επιδημίας είναι πίσω μας και πλέον (η εξάπλωσή της) γίνεται με αργό ρυθμό» και όχι ως εάν να επρόκειτο για «χιονοστιβάδα», διαβεβαίωσε ο Σουμόφσκι σε δηλώσεις του στον ειδησεογραφικό ιστότοπο Wirtualna Polska. Ο υπουργός Υγείας πρόσθεσε πως αναμένει να αρθεί το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε δημόσιους χώρους από σήμερα Τρίτη, όπως μεταδίδει το Xinhua και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο ημερήσιος αριθμός των νέων κρουσμάτων μόλυνσης παραμένει σταθερός, περί τα 300 ως 400 ανά εικοσιτετράωρο, τις τελευταίες εβδομάδες, αν και ορισμένες ημέρες έχει φθάσει τα 500. Η νότια επαρχία της Σιλεσίας παραμένει το επίκεντρο της πανδημίας στη χώρα, με τους εργαζόμενους στα ορυχεία να θεωρούνται ομάδα υψηλού κινδύνου τελευταία.

Ωστόσο εστίες έχουν εμφανιστεί και σε άλλες βιομηχανίες. Στο δυτικό τμήμα της Πολωνίας, σε εργοστάσιο επίπλων καταγράφηκαν 300 κρούσματα μόλυνσης το Σαββατοκύριακο.

Μολαταύτα, ορισμένα σχολικά ιδρύματα άνοιξαν ξανά και υποδέχονται παιδιά ως και 9 ετών, χωρίς πάντως να παραδίδονται κανονικά μαθήματα. Πολλοί γονείς, οι οποίοι «χρειάζεται να επιστρέψουν στη δουλειά και δεν μπορούν να μένουν στο σπίτι για να φροντίζουν τα παιδιά θα ικανοποιηθούν από το άνοιγμα των σχολείων και των βρεφονηπιακών σταθμών», σχολίασε η εκπρόσωπος του πολωνικού υπουργείου Παιδείας Άννα Οστρόφσκα. «Θα επιτηρούμε την κατάσταση μόνιμα», διαβεβαίωσε πάντως η ίδια.

Πάντως, όπως μετέδωσε το πολωνικό ραδιοφωνικό δίκτυο RMF, η μεγάλη πλειονότητα των γονιών αποφάσισε να κρατήσει τα παιδιά στο σπίτι. Εκτιμάται πως μόλις το 10% των μαθητών πήγε σχολείο χθες Δευτέρα στη Βαρσοβία.

Σε κρίσιμη κατάσταση το 5χρονο αγοράκι που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Πειραιώς

2ddc1139 418e 49d4 89e5 2ee2952e483b

Σε κρίσιμη κατάσταση το 5χρονο αγοράκι που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Πειραιώς

Διασωληνωμένο στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παίδων - Πιο ελαφρά τραυματίστηκαν τα δύο μεγαλύτερα αδέλφια του

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

4944461

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

Μετά την θύελλα αντιδράσεων ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας αναμένεται να ασκήσει έφεση στο βούλευμα, αναφέροντας ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν πληροί…