Newsroom

Newsroom

Κορονοϊός: Αποφασίζουν οι ειδικοί για παράταση ή αποκλιμάκωση των μέτρων

Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή των ειδικών για να αποφασίσει αν θα συνεχιστούν ή όχι τα μέτρα που επιβλήθηκαν λίγο πριν την αλλαγή του χρόνου

5480718

Την πορεία της πανδημίας θα εξετάσει και πάλι η επιτροπή των ειδικών προκειμένου να αποφασίσει αν θα υπάρξει παράταση των μέτρων που λήγουν την Κυριακή 30 Ιανουαρίου.

Η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων την προηγούμενη Τετάρτη 19 Ιανουαρίου είχε εισηγηθεί την παράταση των μέτρων κατά μία εβδομάδα, δηλαδή έως τις 30/1 κυρίως λόγω του υψηλού αριθμού θανάτων.

Δεδομένης της χθεσινής αναβολής της συνεδρίασης, οι ειδικοί σήμερα θα αποφασίσουν αν τα μέτρα θα παραταθούν για ακόμα μια εβδομάδα, ή αν θα αρθούν κάποια από αυτά.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Θάνος Πλεύρης σε πρωινή εκπομπή του Open, ο ίδιος δήλωσε ότι η επιτροπή θα συνεδριάσει το μεσημέρι και θα δούμε αν θα εισηγηθούν παράταση ή κάποια αποκλιμάκωση.

Από την άλλη πλευρά, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, δήλωσε πως όλα είναι ανοιχτά και πως «δεν θέλουμε να προκαταβάλουμε κάτι».

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι κατάσταση στα νοσοκομεία παραμένει ιδιαίτερα επιβαρυμένη με τους θανάτους να αγγίζουν τριψήφιο αριθμό, ενώ το ΕΣΥ συνεχίζει να δέχεται μεγάλο όγκο πίεσης καθώς οι νοσηλείες και οι εισαγωγές ασθενών παραμένουν υψηλές.

Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις ένα μήνα πριν τις Ευρωεκλογές: Θρίλερ για την 3η θέση και… δύο εκπλήξεις

δημοσκοπήσεις 1

Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις ένα μήνα πριν τις Ευρωεκλογές: Θρίλερ για την 3η θέση και… δύο εκπλήξεις

Τα βασικά συμπεράσματα από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις λίγο πριν τις Ευρωεκλογές