Newsroom

Newsroom

Κορονοϊός: 145 ενεργά κρούσματα στην Αττική και 66 στη Θεσσαλονίκη

Το 72% των ενεργών κρουσμάτων εντοπίζονται σε τρεις περιφερειακές ενότητες

athina

Την διασπορά του ιού στην Αττική, περιέγραψε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της εβδομαδιαίας ενημέρωσης. 

Ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν 145 ενεργά κρούσματα στην Αττική με το 72% εξ αυτών να εντοπίζονται σε τρεις περιφερειακές ενότητες.

Για την Αττική τόνισε ότι υπάρχουν 596 άτομα σε απομόνωση και πρόκειται για ανθρώπους που είχαν επαφή με κάποιο επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Για την Θεσσαλονίκη 66 είναι τα ενεργά κρούσματα και από αυτά τα 8 είναι στο νοσοκομείο και τα 58 στο σπίτι.

Ο κ. Χαρδαλιάς επισήμανε ότι οι έλεγχοι θα ενταθούν και ειδικότερα σε περιοχές της Αττικής που έχουν παρουσιαστεί αρκετά κρούσματα τον τελευταίο καιρό.

Παράλληλα ανέφερε ότι σε 171.138 ανέρχονται οι έλεγχοι που έχουν διεξαχθεί συνολικά, ανά πύλη εισόδου, στη χώρα από την 1η Ιουλίου έως τις 26 Ιουλίου ενώ αυτήν τη στιγμή τα ενεργά κρούσματα COVID-19 ανέρχονται σε 429.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε την υποχρεωτική χρήση μάσκας από αύριο, Τετάρτη 29 Ιουλίου, σε καταστήματα λιανικής & υπηρεσίες, ΔΕΚΟ, τράπεζες, ιατρεία, δημοτικά καταστήματα, καταστήματα τροφίμων (φούρνους, κρεοπωλεία κ.α.), κομμωτήρια & κέντρα αισθητικής.

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…