Newsroom

Newsroom

Κοροϊδία και για τα mini markets – H κυβέρνηση «χαρίζει» τους πελάτες στα supermarkets

Ανοιχτά μέχρι τη 01:00 αλλά απαγορεύονται... οι πελάτες. H κυβέρνηση στέλνει με delivery τη νυχτερινή πελατεία των mini markets στα μεγάλα supermarkets

fruit 825055 1920

Σε νέα κοροϊδία των μικρών επιχειρηματιών που διατηρούν mini markets προχωρά η κυβέρνηση, με αφορμή την απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 21.00 το βράδυ που θα ισχύσει από σήμερα.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα στη βουλή ο Άδωνης Γεωργιάδης, αλλά και ο ΓΓ Εμπορίου Παναγιώτης Σταμπουλίδης στον ΣΚΑΪ, το διευρυμένο ωράριο που είχαν τα mini markets, πλέον παρέχεται και στα μεγάλα super markets, ενώ τίθεται σε ισχύ ένας περιορσιμός που ισοδυναμεί με κυβερνητικό «δώρο» στις μεγάλες επιχειρήσεις στον ανταγωνισμό τους με τα μικρά μαγαζιά της γειτονιάς.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, τόσο τα mini markets, όσο και τα super markets θα μπορούν να παραμείνουν ανοιχτά μέχρι τη 01.00 τα ξημερώματα, κάτι που μέχρι τώρα ίσχυε μόνο για τα mini markets, ενώ οι υπεραγορές έκλειναν στις 21.00.

Ωστόσο, ο πρωτοφανής περιορισμός που δεν έχει καμία λογική όσον αφορά στην διάδοση του ιού, είναι ότι όλες αυτές οι επιχειρήσεις θα μπορούν να δέχονται πελάτες στο κατάστημα μόνο μέχρι τις 20.30 το βράδυ με την πρόβλεψη να επιτρέπεται να κάνουν delivery προϊόντων, «εάν το mini market έχει την υποδομή και το προσωπικό», όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σταμπουλίδης σήμερα στον ΣΚΑΪ.

Το μέτρο είναι προφανές ότι αποτελεί «χάρισμα» της νυχτερινής πελατείας στα μεγάλα supermarkets, αφού τα mini markets είναι στην πλειοψηφία τους μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις, ίσως με έναν ή δύο εργαζόμενους και χωρίς την υποδομή (ή την οικονομική δυνατότητα) να προσφέρουν υπηρεσίες διανομής, ή, ιδιαίτερα στο κέντρο της Αθήνας, ανήκουν σε μετανάστες όπου εργάζεται όλη μέρα το ίδιο πρόσωπο.

Το πώς είναι δυνατόν να θεωρείται μάλιστα ότι η νυχτερινή αυτοπρόσωπη πελατεία θα είναι τόσο μεγαλύτερη από την πρωινή που θα δημιουργεί συνθήκες συνωστισμού στα mini markets μετά τις 20.30 το βράδυ, είναι κάτι που θα πρέπει κάποια στιγμή να διευκρινιστεί. Εκτός και αν βρίσκεται μόνο στο φαντασιακό όσων διαμορφώνουν τέτοια μέτρα.

Ίσως βέβαια να χρωστούσαν και κάποια «διευκόλυνση» στα super markets μετά την υποχρεωτική απόσυρση χιλιάδων προϊόντων διαρκούς χρήσης από τα ράφια τους που έγινε με σκοπό να στραφούν οι καταναλωτές στις ηλεκτρονικές αγορές μέσω μεγάλων καταστημάτων που έχουν κλείσει.

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

5754833

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

Τα παράπονα της προς το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε σε συνέντευξη η Εύα Καϊλή

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…