Κοριοί και άρπαγες

Ποιο είναι τελικά όχι το πολιτικό ή ιδεολογικό, αλλά το ηθικό όριο του Μητσοτάκη; Μα ο Μητσοτάκης.

Οι κατά συρροή πράξεις του έχουν αποδείξει ότι αυτός θεσπίζει τους ηθικούς κανόνες και άρα ορίζει τα ηθικά όρια μέσα στα οποία έχει το δικαίωμα να κινείται. Αν το σύμπλεγμα που σήμερα ελέγχει τη χώρα και τις ζωές των άλλων είχε πρόσωπο, αυτό το πρόσωπο θα ήταν του Μητσοτάκη. Συμπληρωμένο, αν θέλετε, με την ημίγυμνη φωτογραφία από τις παραλίες που ο ίδιος ποστάρει κάθε τόσο σε στιγμές αγωνίας για τους υπηκόους του, λες και θέλει μέσα στον ναρκισσισμό του να αποδείξει του λόγου μας το ασφαλές.

Μα χωρούν, θα πείτε, στην ηθική του οι χιλιάδες νεκροί της πανδημίας, τα εκατομμύρια θύματα της προστασίας του στην αισχροκέρδεια, οι παρακολουθήσεις αντιπάλων και δημοσιογράφων, η κρατικοποίηση εγκληματικών οργανώσεων, η ιδιωτικοποίηση της ΕΥΠ, το οικογενειακό παρακράτος στο πλευρό του ιδιοποιημένου κράτους, η διανομή των ιματίων της χώρας σε -και με- κολλητούς και φίλους; Χωρούν βέβαια και περισσεύει χώρος και για τον Πιτσιόρλα, για το απόρρητο, για την κλήση στην Εξεταστική που έχει ως αντικείμενο τις παρακολουθήσεις το 2022, του προπάππου του Τσίπρα που παρακολουθούσε τον Πάγκαλο το 1922.

Και είναι κοινό μυστικό γιατί χωρούν. Γιατί ξεχειλώνουν καθημερινά την ηθική, μαζί με την αδελφή της, την αλήθεια, οι πραίτορες και οι χιλίαρχοι της ενημέρωσης. Ενημέρωση 108 και τα σκυλιά της ηθικής δεμένα. Ο Μητσοτάκης μπορεί να κάνει ό,τι θέλει, αρκεί να μοιράζεται τα κέρδη και να μοιράζει τα λάφυρα με δίκαιο τρόπο. Οι παρακολουθήσεις θα γίνουν νόμιμες επισυνδέσεις, ο Ανδρουλάκης κολλητός του Τσίπρα, ο Τσίπρας μαφιόζος της διπλανής πόρτας, η ρεμούλα επένδυση, ο  Άδωνις ρέκτης της ανάπτυξης, ο Βορίδης προστάτης της Δημοκρατίας, ο Πλεύρης φρουρός της ζωής μας και ο Μητσοτάκης αθώος στην άγνοιά του, αν έτσι επιτάσσει το μνημόνιο βαρόνων-Μαξίμου. Κι ας λένε ό,τι θέλουν οι «ξένοι».

Θα σπάσει κάποτε αυτό το απόστημα; Η προσωπική ανηθικότητα που μια «στρατευμένη» ενημέρωση τη μετατρέπει σε ηθική κανονικότητα για τη ζαλισμένη από τις κρίσεις κοινωνία; Το σύμπλεγμα από κοριούς και άρπαγες που έχουν τα μέσα να κρατούν στον γύψο την ηθική και την αλήθεια; Το ερώτημα, διατυπωμένο με διάφορους τρόπους, το συναντάμε κάθε μέρα και απηχεί την απόγνωση που καλλιεργεί το καθεστώς. Ε, λοιπόν, θα σπάσει! Πάντα έρχεται μια στιγμή που από τα πάνω δεν μπορούν κι από τα κάτω δεν θέλουν. Δεν αντέχουν και δεν ανέχονται. Και όλα δείχνουν ότι οι κοριοί την έφεραν πολύ κοντά αυτή τη στιγμή…

Πηγή: Αυγή

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

«Επιστημονική φαντασία» για τον Μητσοτάκη οι «γαλάζιες» υποσχέσεις για τρένο στην Ήπειρο

«Επιστημονική φαντασία» για τον Μητσοτάκη οι «γαλάζιες» υποσχέσεις για τρένο στην Ήπειρο

Ποιοι είναι όμως οι «διάφοροι» που μιλούν «συχνά» για τη σιδηροδρομική διασύνδεση του λιμανιού της…