Newsroom

Newsroom

Κοπιάροντας CSI και με άλλα happenings…γιορτάστηκε η «ημέρα της αστυνομίας» (video)

Eλικόπτερα, drones, μηχανές, αστυνομικοί σκύλοι, επικίνδυνα ακροβατικά και επιδείξεις, όλα στο βωμό της εμπέδωσης του κυβερνητικού τριπτύχου «ησυχία, τάξις και ασφάλεια»

ast0000

Η Ελληνική αστυνομία γιόρταζε σήμερα την «Ημέρα της Αστυνομίας» και παρουσίασε τις δράσεις, τις υπηρεσίες και τους ανθρώπους της.

Το όλο σκηνικό εκτός από την πολιτική του διάσταση, καθώς τοποθετείται σε μια συγκυρία που κυβέρνηση και δυνάμεις καταστολής έχουν επιδοθεί σε έναν κρεσέντο αυταρχισμού και βίας (εκκένωση καταλήψεων, προσφυγικό, καταστολή διάφορων κινητοποιήσεων) έχει σαφώς και μια πιο κωμική όψη.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν από νωρίς το πρωί. Πραγματοποιήθηκε δοξολογία στην Μητρόπολη Αθηνών παρουσία της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και πλήθους επισήμων και άλλων προσκεκλημένων. Μετά τη δοξολογία ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγος Μιχάλης Καραμαλάκης, ανέγνωσε την Ημερήσια Διαταγή και η συνέχεια δόθηκε στο Ζάππειο.

Στον περίβολο του Ζαππείου ήταν από το πρωί εκτεθειμένα παλιά και σύγχρονα μέσα της Ελληνικής Αστυνομίας, από ένα παμπάλαιο περιπολικό και μια μοτοσικλέτα, μέχρι το ένα ελικόπτερο του Σώματος, τα «ντρόουν», συνεργείο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών με τον εξοπλισμό του, καθώς και εκπαιδευμένο σκύλο, αλλά και το λεωφορείο της ανακύκλωσης της ΕΛΑΣ, που έχει ξεκινήσει εδώ και δύο χρόνια.

Ο υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, συνομίλησε με όλους τους αστυνομικούς των παραπάνω ειδικών τμημάτων και στη συνέχεια παρακολούθησε μαζί με τους άλλους προσκεκλημένους, καταρρίχηση αστυνομικών της ΕΚΑΜ από ελικόπτερο στο προαύλιο του Μεγάρου, τους οποίους στην συνέχεια συνεχάρη και φωτογραφήθηκε μαζί τους.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με δεξίωση εντός του Μεγάρου, όπου επίσης είχε στηθεί έκθεση με αντικείμενα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και της Διεύθυνσης Ιστορίας της ΕΛΑΣ, όπως παλιά όπλα, γραφομηχανές, στολές κ.λπ.

Κερασάκι στην τούρτα… το βίντεο που ετοίμασε η Ελληνική Αστυνομία με σκοπό να γνωρίσουμε τις δράσεις, τις υπηρεσίες και τους ανθρώπους της. 

Απολαύστε το:

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη