Κοντά στο "ναι" το Βερολίνο για τη μη περικοπή των συντάξεων

Την στήριξή της στην ελληνική κυβέρνηση για τη μη εφαρμογή του μέτρου που αφορά τις περικοπές στις συντάξεις, φέρεται να παρέχει η γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ.

5bb498b21dc524cc3c8b456a

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η «Καθημερινή», η Άνγκελα Μέρκελ πριν το επόμενο Eurogroup, έχει ήδη γνωστοποιήσει την θέση της για στήριξη του Αλέξη Τσίπρα για τη μη περικοπή των συντάξεων, αλλά υπό όρους. Μάλιστα, επισημαίνεται πως για τις σκέψεις του Βερολίνου, κατά πληροφορίες, έχει ενημερωθεί και ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος. Μητσοτάκης.

Ο πρώτος όρος είναι να τεκμηριώσει η Αθήνα με απόλυτο και αδιαμφισβήτητο τρόπο ότι δεν τίθεται σε κίνδυνο ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα της τάξης του 3,5% του ΑΕΠ το 2019 και αυτό γιατί η Μέρκελ δεν επιθυμεί σε καμία περίπτωση το επόμενο έτος να αποδειχθεί ότι η Ελλάδα αδυνατεί να επιτύχει τα συμφωνηθέντα πλεονάσματα καθώς θα προκληθούν διεθνείς αναταράξεις,

Ο δεύτερος όρος που θέτει η Καγκελάριος είναι η μη περικοπή των συντάξεων να ενταχθεί σε ένα συνολικότερο αφήγημα. Επιθυμεί δηλαδή να καταστεί απολύτως σαφές πως η αναίρεση του μέτρου σε καμία περίπτωση δεν σηματοδοτεί ή δεν πρόκειται να αποτελέσει αφετηρία για «ξήλωμα» άλλων μεταρρυθμίσεων που υιοθετήθηκαν τα τελευταία χρόνια.

Σημειώνεται πως χθες, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ, σε συνέντευξή του στην ολλανδική εφημερίδα De Telegraaf είχε αναφέρει πως η Ελλάδα μπορεί να χρησιμοποιήσει τον ελαφρά καλύτερο του αναμενόμενου φετινό προϋπολογισμό, αφού συζητήσει πρώτα με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, θέση που άφηνε σαφώς περιθώριο κατόπιν συνεννοήσεων για μη περικοπή των συντάξεων.

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη