Newsroom

Newsroom

Κομισιόν: Γιατί σύνταξη μόνο σε άγαμες θυγατέρες και όχι σε γιους;

Όταν αρκετοί βουλευτές κατέθεταν ερωτήσεις στη Βουλή για τις περικοπές στις συντάξεις των άγαμων θυγατέρων, μάλλον δεν περίμεναν την απάντηση…

Όταν αρκετοί βουλευτές κατέθεταν ερωτήσεις στη Βουλή για τις περικοπές στις συντάξεις των άγαμων θυγατέρων, μάλλον δεν περίμεναν την απάντηση που τους ήρθε σήμερα, μέσω εγγράφων που διαβιβάστηκαν στη Βουλή από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα.

Όπως προκύπτει από τα εν λόγω έγγραφα, “από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει τεθεί θέμα και έχει ζητηθεί ενημέρωση για ποιους λόγους δεν θεμελιώνουν αντίστοιχα συνταξιοδοτικά δικαιώματα με τις άγαμες θυγατέρες, ενήλικοι άγαμοι άρρενες”! Δηλαδή, το πρόβλημα της Κομισιόν δεν είναι αν πρόκειται για ένα απαρχαιωμένο και μάλλον παράλογο μέτρο και αν θα πρέπει να καταργηθεί, αλλά αν καταστρατηγείται η ισότητα των δύο φύλων και θα πρέπει να επεκταθεί και στους άγαμους γιους!

Μάλιστα, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ενημερώνει τους βουλευτές ότι “εάν δεν στοιχειοθετηθεί επαρκής τεκμηρίωση, η Χώρα κινδυνεύει με παραπομπή σε Ευρωπαϊκά Δικαστήρια, λόγω παραβίασης των διατάξεων της Οδηγίας 2006/54/ΕΚ, περί εφαρμογής της Αρχής των ίσων ευκαιριών και της ίσης μεταχείρισης μεταξύ ανδρών και γυναικών”.

Ίσως τελικά το επάγγελμα του μέλλοντος είναι «άγαμος υιός θανόντων του Δημοσίου»…

Χαμός στην Κέρκυρα: Ομοφοβικό ξέσπασμα του Μητροπολίτη το βράδυ της ανάστασης παρουσία Κασσελάκη – Αντέδρασε ο κόσμος

ek nektt

Χαμός στην Κέρκυρα: Ομοφοβικό ξέσπασμα του Μητροπολίτη το βράδυ της ανάστασης παρουσία Κασσελάκη – Αντέδρασε ο κόσμος

Ο ίδιος μίλησε ψευδοδικαιωματισμούς μειοψηφιών την ώρα που περνούσε μηνύματα... αγάπης και αναστάσεως