Newsroom

Newsroom

«Κόλαση του Δάντη» στη Βόρεια Εύβοια: Ανεξέλεγκτη η φωτιά

"Μας αφήνουν να καούμε", καταγγέλλουν κάτοικοι των Βασιλικών - Δήμαρχος Μαντουδίου: "Εκκενώστε τώρα όλο το ανατολικό μέτωπο"

5354498

Για «Κόλαση του Δάντη» κάνει λόγο ο επικεφαλής του Λιμενικού Σώματος στη Βόρεια Εύβοια, πλωτάρχης Σωτήρης Δανίκας, ο οποίος ηγείται της δραματικής επιχείρησης απεγκλωβισμού εκατοντάδων κατοίκων από παραλίες της Βόρειας Εύβοιας, όπου κατέφυγαν για να γλιτώσουν από την πύρινη λαίλαπα. Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη ενημέρωση από το Λιμενικό, έχουν απεγκλωβιστεί 631 πολίτες.

Όπως εξήγησε μιλώντας στο newscenter.gr ο κ. Δανίκας, οι άνδρες του Λιμενικού έχουν επιστρατεύσει ό,τι σκάφη υπάρχουν και μεταφέρουν δέκα-δέκα τους έντρομους κατοίκους. Η φωτιά έχει φτάσει πολύ κοντά στα Βασιλικά, ενώ κάτοικοι της περιοχής καταγγέλλουν ότι έκαναν ρίψεις νερού κάποια εναέρια μέσα το πρωί, αλλά μετά εξαφανίστηκαν. «Μας αφήνουν να καούμε. Τα αεροπλάνα ήρθαν κι έφυγαν», είπε κάτοικος της περιοχής στο newscenter.gr.

Με τη φωτιά να μαίνεται ανεξέλεγκτη, οι περισσότεροι τουρίστες εγκαταλείπουν μαζικά την περιοχή ενώ ήδη, όπως είπε ο κ. Δανίκας,  δόθηκε εντολή και πραγματοποιήθηκαν μέσα στη νύχτα δύο έκτακτα δρομολόγια ferry-boat, ένα από Αιδηψό- Αρκίτσα κι ένα από Αγιόκαμπο για Γλύκα. Στην επιχείρηση συνέβαλαν και ιδιοκτήτες σκαφών διαθέτοντας τα δικά τους πλωτά μέσα ώστε να διασώσουν όσο περισσότερο κόσμο μπορούν.

Την ίδια ώρα, με επείγον μήνυμά του ο δήμαρχος Μαντουδίου, Γιώργος Τσαπουρνιώτης, τονίζει: «Δυστυχώς οι προσπάθειες κατάσβεσης για τον περιορισμό των μεγάλων μετώπων σε Αμέλαντες και Σκεπαστή δεν απέδωσαν, με αποτέλεσμα η φωτιά να παραμένει ανεξέλεγκτη. Εκκενώστε τώρα όλο το ανατολικό μέτωπο του δήμου μας και συγκεκριμένα της δημοτικής ενότητας Νηλέως, διότι η φωτιά έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις».

Δείτε βίντεο απο τις επιχειρήσεις απεγκλωβισμού πολιτών στην Εύβοια:

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…