Newsroom

Newsroom

Κόκκινος συναγερμός στην Ιταλία – Ελήφθη σήμα για τρομοκρατικό χτύπημα του ISIS

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η Ιταλία, μετά το σήμα της μυστικής υπηρεσίας της Λιβύης, με το οποίο τους προειδοποιεί πως επίκειται τρομοκρατικό χτύπημα στη χώρα.

57b09ac11dc524a0228b4625

Σύμφωνα με όσα μεταφέρθηκαν στις ιταλικές αρχές, το εν λόγω χτύπημα ετοιμάζεται για την ευρύτερη περιοχή του Μιλάνο όπου βρίσκονται μέλη του ISIS.

Σύμφωνα με τη μυστική υπηρεσία της Λιβύης, οι τρομοκράτες προέρχονται από την ομάδα του Τυνήσιου Αμπού Νασίμ, ο οποίος έζησε για πάνω από 20 χρόνια στην Ιταλία, πριν ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος πολεμώντας στο Αφγανιστάν και στη Συρία. Στη συνέχεια ο Νασίμ ανέλαβε τη διοίκηση των εξτρεμιστικών μονάδων στη Λιβύη.

Οι ιταλικές αρχές έχουν τεθεί στο ανώτερο επίπεδο επιφυλακής, ενώ μετά από εντολή του Υπουργού Εσωτερικών, Αντζελίνο Αλφάνο, παρακολουθούνται στενά οι συνδιαλέξεις όλων όσοι έχουν εκφράσει συμπάθεια για το Ισλαμικό Κράτος μέσω των social media.

Ακόμη, υπό στενή επίβλεψη βρίσκεται και ο Τυνήσιος ιμάμης, Χόσνι Χασέμι Μπεν Χασέμ, ο οποίος έφτασε στην Ιταλία το Σάββατο, προκειμένου να βγάλει λόγο στο τέμενος της Άντρια της Πούλια. 

Ο Αμπού Νασίμ, ο οποίος παρουσιάζεται από τις αρχές της Λιβύης να είναι εγκέφαλος και οργανωτής του σχεδιαζόμενου χτυπήματος στο Μιλάνο, είχε βρεθεί για πρώτη φορά στην Ιταλία το 1989, με το όνομα Μοέζ Μπεν Αμπντελκαντέρ Φετζανί και έκανε την δουλειά του οικοδόμου.

Στη συνέχεια, το 1997 χάθηκαν τα ίχνη του και εντοπίστηκε ξανά στο Πακιστάν, όπου είχε πάει για να ενταχθεί στο στρατό της Αλ Κάιντα, με ηγέτη τον Οσάμα Μπιν Λάντεν. Το 2001 συνελήφθη από τις αρχές των ΗΠΑ και το 2009 μεταφέρθηκε στην Ιταλία. Στη συνέχεια, το 2012 μετακινήθηκε στην Τυνησία. Από το 2014 είναι διοικητής των δυνάμεων του ISIS στη Λιβύη, ενώ οι αρχές της Τυνησίας τον θεωρούν υπεύθυνο για το μακελειό, τον Μάρτιο του 2015, στο Μουσείο Μπαρντό, που θανατώθηκαν 21 τουρίστες στην Τύνιδα.

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη