Newsroom

Newsroom

Κλήθηκε σε απολογία ο δήμαρχος Ελληνικού, Χ. Κορτζίδης

Κλήση για απολογία εντός δέκα ημερών απέστειλε ο γγ Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Μανώλης Αγγελάκας, στο δήμαρχο Αργυρούπολης- Ελληνικού, Χρήστο Κορτζίδη. Σύμφωνα…

luna park elliniko 1

Κλήση για απολογία εντός δέκα ημερών απέστειλε ο γγ Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Μανώλης Αγγελάκας, στο δήμαρχο Αργυρούπολης- Ελληνικού, Χρήστο Κορτζίδη.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Κορτζίδης καλείται να απαντήσει γραπτώς για το πειθαρχικό παράπτωμα της παράβασης καθήκοντος από δόλο ή βαριά αμέλεια.

Επίσης, καλείται σε απολογία, διότι γνώριζε την εγκατάσταση και επέτρεψε τη λειτουργία της, χωρίς την προβλεπόμενη άδεια στο συγκεκριμένο χώρο κατά τα έτη 2011- 2012 και πάλι με άδειες εκμίσθωσης, χωρίς να έχει εκδοθεί άδεια εγκατάστασης και λειτουργίας, καθώς και για το ότι δεν μερίμνησε για την παύση της λειτουργίας του λούνα παρκ, ενώ το συμβόλαιο εκμίσθωσης είχε λήξει από το Φεβρουάριο 2014.

Υπενθυμίζεται ότι σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Τετάρτη, ο δήμαρχος Ελληνικού υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι, ήδη διεξάγεται έρευνα από διάφορες αρμόδιες Αρχές. «Θέλω να πω ότι υπάρχει ένα πολυδαίδαλο νομικό πλαίσιο για την λειτουργία τέτοιων επιχειρήσεων», ανέφερε και συμπλήρωσε: «ως δήμος δεν είχαμε ανάλογη εμπειρία δεν έχουμε εκδώσει μέχρι τώρα τέτοιου είδους άδεια εγκατάστασης και λειτουργίας. Η επιχείρηση δεν κατάθεσε αίτημα με τα σχετικά δικαιολογητικά για την έκδοση τέτοιας άδειας. Θεωρήσαμε ότι είναι μια προσωρινή λειτουργία 3-4 μηνών και όχι μια μόνιμη εγκατάσταση». «Ήταν σωστό αυτό ή λάθος;», διερωτήθηκε τονίζοντας πως αυτό θα απαντηθεί από την έρευνα, ενώ υπογράμμισε ότι θέλει να δοθούν απαντήσεις το συντομότερο.