Newsroom

Newsroom

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι ιδιοκτήτες ταξί

Δεκαπέντε ημέρες απεργίας συμπληρώνουν σήμερα οι ιδιοκτήτες ταξί οι οποίοι αντιδρούν στην απελευθέρωση του επαγγέλματός τους. Xθες τα μέλη του…

Δεκαπέντε ημέρες απεργίας συμπληρώνουν σήμερα οι ιδιοκτήτες ταξί οι οποίοι αντιδρούν στην απελευθέρωση του επαγγέλματός τους. Xθες τα μέλη του προεδρείου του ΣΑΤΑ (Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής), μετά την ολοκλήρωση της συνέλευσης της Ομοσπονδίας τους αποφάσισαν τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους με μηχανοκίνητες πορείες στο κέντρο της Αθήνας και μεταξύ άλλων κατάληψη των διοδίων σε διάφορα σημεία των εθνικών οδών. Σήμερα οι ιδιοκτήτες ταξί συναντήθηκαν και πάλι με τον υπουργό Υποδομών Γ.Ραγκούση χωρίς ωστόσο να προκύψει κάποιο αποτέλεσμα που να ικανοποιεί τα αιτήματα των αυτοκινητιστών. Ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ Θύμιος Λυμπερόπουλος ζήτησε την έναρξη δημόσιου διαλόγου παρουσία των μέσων ενημέρωσης. Την ίδια ώρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ηλίας Μόσιαλος, μιλώντας στην τηλεόραση της ΝΕΤ δήλωσε ότι αν συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις η πολιτεία είναι υποχρεωμένη να υπερασπιστεί το δημόσιο συμφέρον.
Ο κ.Μόσιαλος εξέφρασε την επιθυμία του να κλείσει άμεσα το θέμα με τα ταξί και κάλεσε τους αυτοκινητιστές να προχωρήσουν σε διάλογο “με συγκεκριμένα όρια και συγκεκριμένες προτάσεις για το άνοιγμα του επαγγέλματος” τονίζοντας ότι “δε θα υπάρχουν κριτήρια που κλείνουν το επάγγελμα”.

Στις χθεσινές του δηλώσεις του μετά τη συνέλευση, ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ, Θύμιος Λυμπερόπουλος δήλωσε ότι: “Θα κάνουμε κινητοποιήσεις, αλλά θα πρέπει ν΄ αποφεύγουμε λάθη, όπως αυτά που έγιναν στον Πειραιά, όπου συνάδελφοί μας πέταξαν λάδια στους δρόμους”. Κατηγόρησε δε, τον υπουργό Μεταφορών Γιάννη Ραγκούση και τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων ότι δυναμιτίζουν το κλίμα.

Σήμερα οι ιδιοκτήτες ταξί έχουν συγκεντρωθεί από τις 10 το πρωί έξω από το υπουργείο Μεταφορών στη λεωφόρο Μεσογείων.

Ήδη από το πρωί οι ιδιοκτήτες ταξί από την Πάτρα το Αίγιο απέκλεισαν την εθνική οδό Πατρών – Κορίνθου στο ύψος των διοδίων του Ρίου και τη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου στο ύψος των διοδίων του Αντιρρίου, όπως είχαν άλλωστε προγραμματίσει. Η κίνηση των οχημάτων από Πάτρα προς Κόρινθο γίνεται από την παλαιά εθνική οδό, μέσω των κόμβων Ρίου και Σελιανίτικων, ενώ οχήματα και επιβάτες περνούν το Ρίο – Αντίρριο με τα φέρι μποτ.

Όσον αφορά τη διάρκεια των αποκλεισμών, οι ιδιοκτήτες ταξί έχουν ανακοινώσει, ότι οι αποφάσεις θα λαμβάνονται επί τόπου.

Οι ιδιοκτήτες ταξί της Αιτωλοκαρνανίας έχουν μεταβεί στον κόμβο Μολυκρίου, στο 1ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αντιρρίου – Ιωαννίνων , με αποτέλεσμα να είναι αποκλεισμένη η πρόσβαση των οχημάτων τόσο προς την γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, όσο και προς τον δρόμο που οδηγεί προς Ναύπακτο, Γαλαξίδι και Ιτέα.

Σε κατάληψη της Δ.Ο.Υ. Καλαμάτας έχουν προχωρήσει οι ιδιοκτήτες ταξί δηλώνοντας ότι θα παραμείνουν εκεί για δύο ώρες.

Αύριο ιδιοκτήτες ταξί της Πελοποννήσου θα πραγματοποιήσουν παμπελοποννησιακή συγκέντρωση στην Τρίπολη και θα επιδιώξουν συνάντηση με τον γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Τάσο Αποστολόπουλο, στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας στην Τρίπολη.

Και στην Κέρκυρα συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι ιδιοκτήτες ταξί με αποκλεισμό της κεντρικής εισόδου του λιμανιού.

Σύμφωνα με τους ίδιους, σκοπός της σημερινής κινητοποίησης, είναι να μην επιτρέψουν την είσοδο των τουριστικών λεωφορείων στο χώρο, ώστε να εμποδίσουν την πραγματοποίηση των ημερήσιων εκδρομών για τους πελάτες από τα κρουαζιερόπλοια . Το μεσημέρι προγραμματίζουν τον αποκλεισμό του αεροδρομίου.

Την ίδια ώρα η αστυνομία συνέλαβε τρεις “πειρατές” ταξιτζήδες έξω από το αεροδρόμιο, την ώρα που μετέφεραν τουρίστες από διάφορα σημεία του νησιού έναντι χρηματικής αμοιβής.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του σωματείου ιδιοκτήτων ταξί Θ. Μίαρης, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, δεν πρόκειται για τους μοναδικούς και τόνισε ότι η “πειρατεία” τις τελευταίες δύο εβδομάδες, σ ανθεί στο νησί. Επίσης δήλωσε ότι έχει ζητηθεί από το ΣΔΟΕ να κάνει ελέγχους σε λιμάνι και αεροδρόμιο, καθώς όπως υποστήριξε, από τις παράνομες μεταφορές πελατών το κράτος δεν εισπράττει τον ανάλογο φόρο.

Υπό κατάληψη εξακολουθεί να τελεί το κτίριο της Περιφέρειας Κρήτης από τους αυτοκινητιστές του νομού Ηρακλείου. Οι ιδιοκτήτες ταξί στην περιοχή δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννης Ραγκούσης να ικανοποιήσει τα αιτήματα τους σε σχέση με τις ρυθμίσεις για το άνοιγμα του επαγγέλματος.

Παράλληλα ιδιοκτήτες και οδηγοί ταξί από όλη την Κρήτη έχουν αποκλείσει από νωρίς το πρωί το αεροδρόμιο του Ηρακλείου. Επίσης έχουν προβεί σε αποκλεισμό των δρόμων, Ικάρου, Σενετάκη και Καρτερού, που οδηγούν στο αεροδρόμιο

Στη Θεσσαλονίκη οι ιδιοκτήτες ταξί πραγματοποιούν πορεία διαμαρτυρίας, χωρίς τα αυτοκίνητά τους, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο Αθηναϊκό πρακτορείο ειδήσεων ο αντιπρόεδρος των ιδιοκτητών ταξί Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Καρατάκης, η πορεία που ξεκίνησε από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου θα κατευθυνθεί στο Δημαρχείο της πόλης, καθώς και στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, στην οδό Β. Ηρακλείου και στη συνέχεια, οι αυτοκινητιστές θα κατευθυνθούν στη Γενική Γραμματεία Μακεδονίας-Θράκης, μέσω της οδού Τσιμισκή. Το απόγευμα, η κεντρική επιτροπή των ιδιοκτητών ταξί Θεσσαλονίκης θα αποφασίσει τα σχετικά με τις περαιτέρω κινητοποιήσεις.

Την ίδια ώρα οι ιδιοκτήτες ταξί Νομού Χαλκιδικής παραμένουν παρατεταγμένοι στον κόμβο στα Μουδανιά. “Διαδηλώνουμε ειρηνικά και χωρίς να ταλαιπωρούμε τους εκδρομείς” δήλωσε ο πρόεδρος του Σωματείου τους, Αντώνης Παπαθανασίου.
http://www.enet.gr

Hράκλειο: Χωρίς τέλος ο κύκλος ενδοοικογενειακής βίας- Χτύπησε και έσπρωξε τη σύντροφό του από τη σκάλα

1100 60343c25 6efb 49de 87e1 679834a1ac5a

Hράκλειο: Χωρίς τέλος ο κύκλος ενδοοικογενειακής βίας- Χτύπησε και έσπρωξε τη σύντροφό του από τη σκάλα

Θύμα ξυλοδαρμού κατήγγειλε ότι έπεσε από τον πρώην σύντροφό της μία γυναίκα από τη Ρουμανία,…