Newsroom

Newsroom

Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων σε ΟΣΕ-ΟΑΣΑ

Σήμερα το μεσημέρι συνεδριάζουν οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς προκειμένου να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους. Bέβαιη θεωρείται η…

Σήμερα το μεσημέρι συνεδριάζουν οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς προκειμένου να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Bέβαιη θεωρείται η συμμετοχή τους στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ την ερχόμενη Τετάρτη, ενώ με αιχμή το νομοσχέδιο για τις ΔΕΚΟ, το οποίο προβλέπει σημαντικές μειώσεις μισθών, οι εργαζόμενοι σε ΟΣΕ και ΟΑΣΑ προσανατολίζονται σε κλιμάκωση των απεργιακών τους κινητοποιήσεων, εξετάζοντας πρόταση για στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα σε όλα τα μέσα τη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου.

Η 24ωρη απεργία που πραγματοποίησαν χθές Τετάρτη, προκάλεσε κυκλοφοριακό χάος στην Αθήνα και τα προάστια, ενώ στα όρια της «παράλυσης» έφτασε το κέντρο της πόλης μετά τις 12 το μεσημέρι, όταν οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών, όπου και επέδωσαν ψήφισμα.

Οι εργαζόμενοι εμφανίζονται αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους. Μάλιστα, ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΟΣΕ, Θανάσης Λεβέντης, σε δήλωσή του τόνισε: «χάσαμε ήδη το 20% των αποδοχών μας από την αρχή της χρονιάς και δεν διαπραγματευόμαστε περαιτέρω μειώσεις».

Πηγή: ethnos.gr

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…