Newsroom

Newsroom

Κλειστές μέχρι την Πέμπτη οι τράπεζες στην Κύπρο

Κλειστές θα παραμείνουν οι τράπεζες στην Κύπρο μέχρι την Πέμπτη, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε αξιωματούχος της Κεντρικής Τράπεζας στο…

Κλειστές θα παραμείνουν οι τράπεζες στην Κύπρο μέχρι την Πέμπτη, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε αξιωματούχος της Κεντρικής Τράπεζας στο AFΡ. Ο φόβος της μαζικής εκροής καταθέσεων από οργισμένους πολίτες έχει προκαλέσει σοκ στην κυπριακή πολιτική σκηνή. Μια ενδεχόμενη μαζική φυγή τραπεζικών καταθέσεων είναι ικανή να προκαλέσει τριγμούς στο τραπεζικό σύστημα.

«Οι τράπεζες θα μείνουν κλειστές Τρίτη και Τετάρτη», ανέφερε όπως αναμεταδίδει το Dow Jones Newswires.

Στο μεταξύ σε κανονική λειτουργία έχουν τεθεί οι Αυτόματες ταμειακές μηχανές 24ωρης εξυπηρέτησης, σύμφωνα με την Κεντρική Τράπεζα Κύπρου.

Όπως δήλωσε η εκπρόσωπος της ΚΤΚ, Αλίκη Στυλιανού τα ΑΤΜ έχουν ανατροφοδοτηθεί από νωρίς το πρωί, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να δώσει εξηγήσεις για τις καθυστερήσεις που σημειώθηκαν το Σαββατοκύριακο.

«Όπως είναι διαμορφωμένα τα πράγματα στην παρούσα στιγμή κανονικά θα λειτουργήσουν αύριο οι τράπεζες». Δήλωσε η κ. Στυλιανού.

Μιλώντας στο ΡΙΚ, η κ. Στυλιανού σημείωσε ότι αν υπάρξει οποιαδήποτε διαφοροποίηση, θα πρέπει να εκδοθεί διάταγμα και θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις. Από τη στιγμή που αυτό δεν έχει γίνει, είπε, τότε οι οδηγίες που υπάρχουν είναι ότι αύριο οι τράπεζες θα λειτουργήσουν κανονικά.

Σημείωσε επίσης ότι η Κεντρική Τράπεζα έχει λάβει όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες για να υπάρξει όσο το δυνατό μεγαλύτερη ομαλότητα και σταθερότητα.