Newsroom

Newsroom

Κλείνουν αεροδρόμια στη Γερμανία, λόγω τέφρας

Πλήττονται τα αεροδρόμια της Βόρειας Ευρώπης, αλλά η δραστηριότητα του ισλανδικού ηφαιστείου μειώνεται Η Βόρεια Ευρώπη αναμένεται να αντιμετωπίσει σήμερα…

Πλήττονται τα αεροδρόμια της Βόρειας Ευρώπης, αλλά η δραστηριότητα του ισλανδικού ηφαιστείου μειώνεται
Η Βόρεια Ευρώπη αναμένεται να αντιμετωπίσει σήμερα τα περισσότερα προβλήματα λόγω της ηφαιστειακής τέφρας από το ισλανδικό ηφαίστειο Γκρίμσβετν, το οποίο εξερράγη το Σάββατο, όμως σύμφωνα με τους ειδικούς η δραστηριότητά του μειώνεται.

Η Υπηρεσία Ασφαλείας των Αεροδρομίων στη Γερμανία ανακοίνωσε το κλείσιμο των αεροδρομίων στη Βόρεια Γερμανία, από τις 05:00 τοπική ώρα της Τετάρτης, εξαιτίας του σύννεφου της τέφρας που μετακινείται επάνω από τον ουρανό της χώρας. Συγκεκριμένα, η κυβερνητική υπηρεσία ενημέρωσε ότι στο αεροδρόμιο της Βρέμης που βρίσκεται στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας δεν θα πραγματοποιούνται προσγειώσεις ή απογειώσεις από τις 5 το πρωί, ενώ στου Αμβούργου, που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Γερμανίας, θα διακοπεί η εναέρια κυκλοφορία από τις 6 το πρωί της Τετάρτης.

«Κατά τη διάρκεια του πρωινού, τα αεροδρόμια του Βερολίνου θα μπορούσαν επίσης να επηρεαστούν», προστίθεται στην ανακοίνωση της υπηρεσίας, που επισημαίνει τον υψηλό κίνδυνο πρόκλησης σημαντικών βλαβών στις μηχανές από τη συγκέντρωση της ηφαιστειακής τέφρας στην ατμόσφαιρα.

Επίσης η ευρωπαϊκή υπηρεσία εναέριας κυκλοφορίας Eurocontrol αναφέρει ότι σήμερα, Τετάρτη, η ηφαιστειακή τέφρα ενδέχεται να επηρεάσει κάποια μέρη της Δανίας, της νότιας Νορβηγίας και της νοτιοδυτικής Σουηδίας προκαλώντας μικρά προβλήματα στις πτήσεις.

Καλά νέα από την Ισλανδία
Πάντως οι ηφαιστειολόγοι στην Ισλανδία έχουν καλά νέα για τις αεροπορικές εταιρείες καθώς λένε ότι η ηφαιστειακή δραστηριότητα μειώνεται. Ο πρόεδρος της χώρας Ολαφουρ Γκρίμσον δήλωσε στο BBC: «Το ηφαίστειο μοιάζει να ηρεμεί. Μειώνεται η ένταση των εκρήξεων και το νέφος από την ηφαιστειακή τέφρα είναι σίγουρα μικρότερο από πριν».

Η τέφρα από το Γκρίμσβετν έχει δημιουργήσει λιγότερα προβλήματα απ’ ό,τι η έκρηξη στο επίσης ισλανδικό ηφαίστειο Εϊαφιαλαϊόκουλ πέρυσι, όταν περισσότεροι από 10 εκατομμύρια άνθρωποι επηρεάστηκαν από το εξαήμερο κλείσιμο του ευρωπαϊκού εναέριου χώρου. Σύμφωνα με την Eurocontrol, σχεδόν 500 πτήσεις ματαιώθηκαν χθες Τρίτη στην Ευρώπη λόγω του νέφους της ηφαιστειακής τέφρας.
http://www.tovima.gr

Γαλλία: Ακτιβιστές σκόρπισαν πορτοκαλί σκόνη μέσα στο Ανάκτορο των Βερσαλλιών (Video)

versailles

Γαλλία: Ακτιβιστές σκόρπισαν πορτοκαλί σκόνη μέσα στο Ανάκτορο των Βερσαλλιών (Video)

Τονίζοντας ότι «η πρόσβαση στα τρόφιμα είναι ένα δικαίωμα που αναγνωρίζεται από το διεθνές δίκαιο»…

Γάζα: Το Ισραήλ βομβάρδισε συνοικίες της Ράφα, αφότου είχε δώσει εντολή εκκένωσης

rafah

Γάζα: Το Ισραήλ βομβάρδισε συνοικίες της Ράφα, αφότου είχε δώσει εντολή εκκένωσης

Οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί, από αέρος και από το πυροβολικό, συνεχίζονται από την περασμένη νύχτα και…

Τραγωδία στην Τουρκία: Οκτώ νεκροί και ένδεκα τραυματίες μετά από σύγκρουση μπετονιέρας με λεωφορείο

toyrkia

Τραγωδία στην Τουρκία: Οκτώ νεκροί και ένδεκα τραυματίες μετά από σύγκρουση μπετονιέρας με λεωφορείο

Πολύνεκρο τροχαίο σημειώθηκε τη Δευτέρα του Πάσχα (6/07) στην περιοχή Γκαζιαντέπ της νοτιοανατολικής Τουρκίας.