Newsroom

Newsroom

Κλείνει το μαυσωλείο του Λένιν για να… αλλάξουν κουστούμι στην ταριχευμένη σωρό του

Κλειστό θα μείνει για δύο μήνες το μαυσωλείο του Βλαντιμίρ Λένιν στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας προκειμένου να γίνει η απαραίτητη συντήρηση στην ταριχευμένη σορό του μπολσεβίκου ηγέτη.

589b24751dc524c9108b484c

Έπειτα από σχετική δήλωση που έκανε στο ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Προστασίας του Κρεμλίνου, το μαυσωλείο θα παραμείνει κλειστό από τις 16 Φεβρουαρίου μέχρι και τις 16 Απριλίου.

Κατά το διάστημα αυτό θα γίνουν οι απαραίτητες εργασίες προκειμένου η ταριχευμένη σορός να πλυθεί με χημικά διαλύματα αλλά και να γίνει αλλαγή στο κουστούμι του.

Οι εργασίες συντήρησης της σορού του Λένιν συμπίπτουν φέτος και με τα 100 χρόνια από την επανάσταση των μπολεσβίκων, που ξέσπασε στις 7 Νοεμβρίου του 1917.


Οι επιστήμονες θεωρούν ότι αν γίνεται η σωστή συντήρηση, το σώμα του μπολσεβίκου ηγέτη ο οποίος απεβίωσε πριν από 92 χρόνια, θα μπορεί να διατηρηθεί για πολλά χρόνια ακόμα.

Όταν ο Λένιν πέθανε τον Ιανουάριο του 1924 κανείς δεν σχεδιάζε να διατηρήσει το σώμα του για αρκετό καιρό. Μετά την αυτοψία, το σώμα του Λένιν ήταν προσωρινά ταριχευμένο για να το αποτρέψει από την άμεση αποσύνθεση, ενώ για τέσσερις ημέρες το πτώμα διατηρήθηκε σε ένα ανοιχτό φέρετρο στην Ένωση Σπιτιού στο κέντρο της Μόσχας.

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…