Newsroom

Newsroom

ΚΚΕ κατά ΝΔ: Αυταρχικές ενέργειες της κυβέρνησης με παρέμβαση Μητσοτάκη

Στα δικαστήρια η ΟΛΜΕ από την Κεραμέως - Παρέμβαση Μητσοτάκη στη Δικαιοσύνη

kke 2 0

«Η κυβέρνηση της ΝΔ και με προσωπική παρέμβαση του πρωθυπουργού και της υπουργού Παιδείας, όλο και πιο συχνά καταφεύγει σε ενέργειες αυταρχισμού για κήρυξη παράνομων και καταχρηστικών των απεργιών, για να αντιμετωπίσει τις διεκδικήσεις των εργαζομένων και της νεολαίας. Κι όλα αυτά την ίδια στιγμή που, εκτός των άλλων, προετοιμάζεται η ίδια να φέρει ένα ακόμα νομοσχέδιο που χτυπά τα μορφωτικά δικαιώματα χιλιάδων μαθητών» αναφέρει το ΚΚΕ σε σχόλιο του «για την απόφαση να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η 3ωρη στάση εργασίας της ΟΛΜΕ».

Στα δικαστήρια η ΟΛΜΕ από την Κεραμέως – Παρέμβαση Μητσοτάκη στη Δικαιοσύνη

Υπενθυμίζεται ότι λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας ότι προσφεύγει στη Δικαιοσύνη ενάντια στην ΟΛΜΕ, η οποία είχε προκυρήξει στάση εργασίας για τη Δευτέρα και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έσπευσε να προκαταλάβει την απόφαση του δικαστηρίου που αναμένεται να εκδοθεί σήμερα.

Συγκεκριμένα, μιλώντας το πρωί στο φόρουμ «project2030.gr», το οποίο διοργανώνει η ΟΝΝΕΔ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι «εκτιμώ και ελπίζω ότι η απεργία θα κηρυχθεί παράνομη, έτσι ώστε οι εξετάσεις να διεξαχθούν κανονικά και να σταματήσουμε να είμαστε όμηροι τέτοιων ξεπερασμένων συνδικαλιστικών αντιλήψεων».

Παράνομη η απεργία από το δικαστήριο

«Το Δικαστήριο έκρινε παράνομη τη στάση εργασίας της ΟΛΜΕ» αναφέρει σε ανάρτησή της στο Twitter η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. «Πάνω από 8.000 παιδιά θα μπορέσουν να δώσουν απρόσκοπτα τη Δευτέρα εξετάσεις για εισαγωγή στα Πρότυπα Σχολεία» επισημαίνει η υπουργός Παιδείας και ευχήθηκε καλή επιτυχία!

Όπως καταγγέλουν ωστόσο πηγές της ΟΛΜΕ το σωματείο δεν κατάφερε να εκπροσωπηθεί νομικά στη δίκη καθώς ο χρόνος που μεσολάβησε μεταξύ της επίδοσης και την έναρξη της διαδικασίας ήταν πάρα πολύ λίγος.

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…