Newsroom

Newsroom

KKE για το νέο σύμφωνο μετανάστευσης: Δημιουργείτε νέες Μόριες

«Η ΕΕ οδηγεί μαζικά τα θύματα των δικών της ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων στην εξής fast - track μαζική διαδικασία: ξεδιάλεγμα, κράτηση κι απέλαση. [...] Κι όσοι καταφέρνουν και περνούν τη διαδικασία θα είναι τα "ταλέντα" προς φθηνή εκμετάλλευση από τους ομίλους».

5141734 1

Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ σημειώνει ότι το σύμφωνο για τη μετανάστευση που παρουσιάστηκε χθες από την Κομισιόν, ανέδειξε «την αντιδραστική κατεύθυνση του νέου συμφώνου για τη μετανάστευση και το άσυλο με παρέμβασή της κατά τη συζήτηση με τον Επίτροπο Μαργαρίτη Σχοινά και την Επίτροπο Ylva Johansson στην Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE) του Ευρωκοινοβουλίου με θέμα “το νέο σύμφωνο για τη μετανάστευση και το άσυλο”».

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Κώστας Παπαδάκης, στην παρέμβασή του τόνισε:

«Το Σύμφωνό σας ενισχύει περαιτέρω τις αντιδραστικές κατευθύνσεις ΕΕ, κυβερνήσεων που οδήγησαν στον εγκλωβισμό, στις απάνθρωπες Μόριες. Το κριτήριο της χώρας πρώτης εισόδου παραμένει. Βαφτίζετε “αλληλεγγύη” το διαμοιρασμό των απελάσεων και της καταστολής στα κράτη-μέλη.

Η ΕΕ οδηγεί μαζικά τα θύματα των δικών της ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων στην εξής fast – track μαζική διαδικασία: ξεδιάλεγμα, κράτηση κι απέλαση, κατά παράβαση ακόμη και αυτής της εξατομικευμένης αίτησης ασύλου, και με τη Frontex σε ρόλο δεσμοφύλακα. Κι όσοι καταφέρνουν και περνούν τη διαδικασία θα είναι τα “ταλέντα” προς φθηνή εκμετάλλευση από τους ομίλους».

«Το πακέτο είναι απαράδεκτο και πρέπει να αποσυρθεί. Εμείς λέμε να κλείσουν τώρα όλα τα hotspots. Άμεση μεταφορά προσφύγων και μεταναστών, σύμφωνα με όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, στην ηπειρωτική Ελλάδα για προσωρινή ανθρώπινη φιλοξενία, προκειμένου να μεταβούν στις χώρες τελικού προορισμού τους με αναγνώριση του δικαιώματος να καταθέσουν εκεί αιτήσεις ασύλου» κατέληξε στην τοποθέτησή του, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ.

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

mist erdo

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

«Καλούμε την κυβέρνηση, να προβεί άμεσα στις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες απέναντι στη νέα αυτή τουρκική…

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

8ce56d6d499047e58e6fa1054f091391

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

«Λάδι στη φωτιά» γύρω από το Κυπριακό έριξε το βράδυ της Δευτέρας (18/3) ο Τούρκος…