ΚΚΕ για Άδωνι: «Υπουργός νούμερο» – Χαμός στη Βουλή με τις προκλητικές του δηλώσεις για το νομοσχέδιο

«Είδαμε έναν υπουργό πανικόβλητο που προσπαθεί να καλύψει την γενική λαϊκή κατακραυγή με κραυγές και ψέματα που δεν δικαιολογούνται για υπουργό», τόνισε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης

875 e535e55d 3348 4c5a 80dc 7e23b79b487f

Το νομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή προκάλεσε έντονη αντιπαράθεση μεταξύ του υπουργού εργασίας Άδωνι Γεωργιάδη και τους βουλευτές του ΚΚΕ.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής (21/09) συζήτησης, ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε στις απεργιακές κινητοποιήσεις χαρακτηρίζοντάς τες «αποτυχημένες», εξαιρώντας του ΠΑΜΕ λέγοντας ότι ήταν αξιοπρεπείς.

«Η ΓΣΕΕ δεν απεργεί σήμερα. Ποιος απεργεί; Η ΑΔΕΔΥ των δημοσίων υπαλλήλων που δεν τους αφορά το νομοσχέδιο. Ουδείς γνωρίζει γιατί απεργούν. Απεργούν επίσης οι της ΟΛΜΕ. Γιατί; Έτσι, γιατί ακούσανε ότι κάπου έγινε απεργία και είδαν φως και μπήκαν. Και αποτέλεσμα ήταν η αξιοθρήνητη εικόνα της συγκέντρωσης χωρίς κόσμο», ανέφερε.

Αυτό προκάλεσε αντιδράσεις των βουλευτών του ΚΚΕ, οι οποίοι άρχισαν να φωνάζουν.

Τότε ο υπουργός ανέφερε μεταξύ άλλων: «Καλές είναι οι θεωρίες αλλά υπάρχει πραγματική ζωή, δείξτε μου σήμερα, ένα εργοστάσιο που δεν δούλεψε. Όλα δουλέψανε. Για ποιο λόγο όλα τα εργοστάσια δούλεψαν; Γιατί οι εργάτες δεν απήργησαν; Γιατί θέλουν το νομοσχέδιο καθώς θα πληρώνονται καλύτερα. Αν εσείς κύριοι της Αριστεράς είστε ευχαριστημένοι από σημερινή απεργιακή κινητοποίηση μου περισσεύει».

«Το πενθήμερο δεν καταργείται. Και ο λόγος που δεν έχει κόσμο έξω, είναι ότι οι εργαζόμενοι διάβασαν το νομοσχέδιο και κατάλαβαν ότι δεν καταργείται. Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι διάβασαν το νομοσχέδιο κάτι που δεν έκαναν οι πολιτικοί μου αντίπαλοι και οι συνδικαλιστές της συμφοράς», συμπλήρωσε.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ, Χρήστος Κατσώτης απαντώντας στα όσα είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης, υπογράμμισε ότι το συλλαλητήριο είχε κόσμο, ενώ ακούστηκε από τα έδρανα η φράση «υπουργός νούμερο».

Παφίλης: Πανικόβλητος υπουργός προσπαθεί να καλύψει τη λαϊκή οργή με ψέματα

Είδαμε έναν υπουργό πανικόβλητο που προσπαθεί να καλύψει την γενική λαϊκή κατακραυγή με κραυγές και ψέματα που δεν δικαιολογούνται για υπουργό, τόνισε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, απαντώντας στον Άδωνι Γεωργιάδη στην Ολομέλεια της Βουλής. Ο Θ. Παφίλης κάλεσε τον υπουργό να «πάει μια βόλτα στον Πειραιά», όπου οι ναυτεργάτες και οι εργαζόμενοι της COSCO απήργησαν στο 100% και το λιμάνι «νέκρωσε».

Τον κάλεσε επίσης να αναφέρει έστω ένα σωματεία που βγήκε και υποστήριξε το νομοσχέδιο, όπως υποστηρίζει, εκτός από την «πουλημένη ΓΣΕΕ», όπου χάρη στην ΠΑΣΚΕ και τη ΔΑΚΕ αποφασίστηκε να μην γίνει απεργία.

«Δεν καταργείται λέει ο υπουργός το 5ημερο και το 8ωρο», σημείωσε ο Θ. Παφίλης ξεκαθαρίζοντας ότι έχει ήδη καταργηθεί από τους ίδιους τους εργαζόμενους που αδυνατούν να τα βγάλουν πέρα, καθώς στις 15 τελειώνει ο μισθός. Και τώρα «δίνετε το ελεύθερο να δουλεύουν 13 ώρες», «ό,τι ζητά η εργοδοσία, ο ΣΕΒ και η ΕΕ τα φέρνετε όλα πακέτο», είπε ο Θ. Παφίλης.

Στην δήλωση του κ.Γεωργιάδη ότι δεν έχουν λόγο να απεργούν οι εργαζόμενοι του δημοσίου, ανέφερε ότι για τους χιλιάδες εργαζόμενους που δεν έχουν μόνιμη σχέση εργασίας με το δημόσιο ισχύει το εργατικό δίκαιο, άρα είναι στη δικαιοδοσία του υπουργείου Εργασίας. «ό,τι πέτυχαν οι εργαζόμενοι το πέτυχαν με αιματηρούς αγώνες, αλλά «εσείς που ζείτε στα σαλόνια δεν ξέρετε τι ζει ο εργαζόμενος», σημείωσε.

Θεσσαλονίκη: Σοκαριστικό περιστατικό βίας μεταξύ ανηλίκων – Την απείλησε με μαχαίρι, τη λήστεψε και την ξυλοκόπησε

via 252863 212661 type13262

Θεσσαλονίκη: Σοκαριστικό περιστατικό βίας μεταξύ ανηλίκων – Την απείλησε με μαχαίρι, τη λήστεψε και την ξυλοκόπησε

Ακόμα ένα περιστατικό με βία ανηλίκων που σοκάρει

Θρίλερ με τους πληροφοριοδότες που μίλησαν για τα ελαττώματα παραγωγής στην Boeing – Βρέθηκε και ο δεύτερος νεκρός

ap boet5

Θρίλερ με τους πληροφοριοδότες που μίλησαν για τα ελαττώματα παραγωγής στην Boeing – Βρέθηκε και ο δεύτερος νεκρός

Σαν σε ταινία βρέθηκε νεκρός και ο δεύτερος πληροφοριοδότης που μίλησε για τα ελαττώματα της…