Κιβωτός του Κόσμου: Παίρνει πίσω τις ενισχύσεις το ΥΠΟΙΚ

Ο Χρήστος Σταϊκούρας αναφέρθηκε στις καταγγελίες για την «Κιβωτό του Κόσμου» και ανακοίνωσε ότι το υπουργείο Οικονομικών αναστέλλει τις ενισχύσεις στη ΜΚΟ

kivotos kosmou

Σεξουαλικές παρενοχλήσεις, ξυλοδαρμοί, βρισιές και φωνές σε παιδιά που είχαν βρει καταφύγιο στην «Κιβωτό του Κόσμου» είναι μόνο μερικές από τις καταγγελίες που εξετάζονται τη στιγμή που η ΜΚΟ έχει μπει στο «μάτι του κυκλώνα», με τις χορηγίες αρκετών να κόβονται μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Ο φάκελος με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα της προκαταρκτικής εξέτασης διαβιβάστηκαν από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι καταγγελίες αφορούν σε κακοποιητική, υποτιμητική συμπεριφορά απέναντι σε παιδιά φιλοξενούμενα, αλλά και περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης.

Στο πλαίσιο της έρευνας κατέθεσε, μεταξύ άλλων, ένας 19χρονος σήμερα άνδρας, ο οποίος μίλησε για στέλεχος της Κιβωτού που επέβλεπε δομή στην περιφέρεια.

«Το πρόσωπο αυτό μου συμπεριφερόταν με υποτιμητικό και εξευτελιστικό τρόπο, με υποχρέωσε να σταματήσω το σχολείο και να εργάζομαι, με εκβίαζε να μην μιλήσω ώστε να με έχει πάντα κοντά του. Με απειλούσε πως θα έκοβε το επίδομα της ανήμπορης μητέρας μου και θα έχανε τη δουλειά του ο μεγαλύτερος αδερφός μου», ανέφερε στην κατάθεσή του ο καταγγέλλων.

Οσο οι έρευνες συνεχίζονται ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στο MEGA, ανέφερε, ότι σταματάνε οι επιδοτήσεις στην δομή

«Είναι σοκαριστικές οι καταγγελίες, οφείλουμε άμεσα να τις διερευνήσουμε. Με δική μου απόφαση το υπουργείο παίρνει πίσω τις ενισχύσεις που δόθηκαν στην “Κιβωτό του Κόσμου” μέχρι να τελεσιδικήσει η απόφαση. Προφανώς και θέλουμε να ενισχύσουμε τα παιδιά αλλά πρέπει να ξέρουμε πού πηγαίνουν αυτοί οι πόροι», ξεκαθάρισε ο υπουργός οικονομικών

 

 

 

Μούκανος για τον τραγικό θάνατο του Θόδωρου Αγγελόπουλου: Εκτινάχθηκε και έπεσε σε ένα φρεάτιο (video)

1291496

Μούκανος για τον τραγικό θάνατο του Θόδωρου Αγγελόπουλου: Εκτινάχθηκε και έπεσε σε ένα φρεάτιο (video)

«Ήμουν απέναντι. Έπεσαν οι μηχανές, σερνόντουσαν οι αναβάτες. Φωνές, πανικός, ουρλιαχτά», περιέγραψε για ο Αλέξανδρος…

Ηράκλειο: Ζευγάρι προκαλούσε προβλήματα σε πτήση και έγινε αναγκαστική προσγείωση για να τους διώξουν – Ζητοκραύγαζε το κοινό (video)

Πτήση

Ηράκλειο: Ζευγάρι προκαλούσε προβλήματα σε πτήση και έγινε αναγκαστική προσγείωση για να τους διώξουν – Ζητοκραύγαζε το κοινό (video)

Παράξενα πράγματα σε μια πτήση της EasyJet