Newsroom

Newsroom

Κινητοποίηση για την εκκένωση της κατάληψης «Mundo Nuevo» (video)

Πορεία διαμαρτυρίας για την εκκένωση της κατάληψης «Mundo Nuevo»

poreia

Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας για την εκκένωση της κατάληψης «Mundo Nuevo» πραγματοποιήθηκε αργά το απόγευμα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην Καμάρα και έκαναν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, διαμαρτυρόμενοι για την αστυνομική επιχείρηση σήμερα το πρωί για την εκκένωση της κατάληψης σε κτίριο στην οδό Σιατίστης.

Ήταν υπό κατάληψη από τον Νοέμβριο του 2015

Το συγκεκριμένο κτίριο ανήκει στον Δήμο Θέρμης. Τελεί υπό κατάληψη από τον Νοέμβριο του 2015. Τότε μια ομάδα αντιεξουσιαστών από την συλλογικότητα για τον Κοινωνικό Αναρχισμό «Μαύρο & Κόκκινο» αποφάσισε να προχωρήσει σε κατάληψη του χώρου που είχε αφεθεί στην τύχη του έναν χρόνο νωρίτερα.

Το κτίριο λειτουργούσε από το 2000 ως Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων και Ξενώνας Αστέγων, αλλά μετά από 14 χρόνια λειτουργίας, έκλεισε με εισαγγελική εντολή τον Δεκέμβριο του 2014, καθώς είχαν συσσωρευθεί απλήρωτοι λογαριασμοί ρεύματος και νερού.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από τέσσερις μήνες η ΓΑΔΘ εκκένωσε ακόμη μία κατάληψη αντιεξουσιαστών στην οδό Εγνατία.

Τέσσερις συλλήψεις από την επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης Mundo Nuevo

Σε συλλήψεις μετατράπηκαν τέσσερις από τις οκτώ προσαγωγές στις οποίες προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. κατά την επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης «Mundo Nuevo» στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη