Newsroom

Newsroom

Κίνητρα για τη διεύρυνση των ηλεκτρονικών πληρωμών προαναγγέλλει ο Αλεξιάδης

Η παροχή κινήτρων στους φορολογούμενους για την ενίσχυση των ηλεκτρονικών συναλλαγών, καθώς και σειρά άλλων μέτρων προς την κατεύθυνση αυτή, βρίσκονται στις προτεραιότητες του υπουργείου Οικονομικών όπως προανήγγειλε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης σε ομιλία του στο 2ο συνέδριο ηλεκτρονικών πληρωμών.

573da8cb1dc524976b8b5121 1

Επισημαίνοντας την σημαντική συμβολή των ηλεκτρονικών συναλλαγών στην σύλληψη της φοροδιαφυγής και στην πάταξη της παραοικονομίας ο αναπληρωτής υπουργός ανακοίνωσε ότι το υπουργείο προτίθεται να προβεί στην υλοποίηση μιας σειράς μέτρων, τα οποία στοχεύουν στην περαιτέρω διείσδυση των ηλεκτρονικών πληρωμών στην ελληνική αγορά.

Το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών όπως εξήγησε ο Τρύφων Αλεξιάδης προβλέπει μεταξύ άλλων τα ακόλουθα:

– Παροχή κινήτρων σε καταναλωτές και επιχειρήσεις, για την υιοθέτηση των ηλεκτρονικών πληρωμών.

– Καθιέρωση των ηλεκτρονικών πληρωμών σε διαδικασίες του Δημοσίου που λειτουργούσαν μέχρι σήμερα, με έναν απαρχαιωμένο και γραφειοκρατικό τρόπο.

– Θέσπιση κατάλληλου πλαισίου στον Ιδιωτικό τομέα ώστε να δίνεται η δυνατότητα στον καταναλωτή να πληρώνει με ηλεκτρονικά μέσα.

– Ο έλεγχος και η διασφάλιση των συναλλαγών, μέσα από διαδικασίες διασταυρώσεων, με στόχο την πάταξη της φοροδιαφυγής και βεβαίως την αύξηση των δημοσίων εσόδων.

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη