Newsroom

Newsroom

Κινεζική εφημερίδα εκβίαζε εταιρείες για να μη γράψει επικριτικά ρεπορτάζ

Τεράστια χρηματικά ποσά αποσπούσαν από εταιρείες ανώτατα στελέχη ηλεκτρονικής εφημερίδας της Κίνας, που θεωρείτο έγκυρη, προκειμένου να μη δημοσιεύουν επικριτικά ρεπορτάζ, όπως…

21st century herald

Τεράστια χρηματικά ποσά αποσπούσαν από εταιρείες ανώτατα στελέχη ηλεκτρονικής εφημερίδας της Κίνας, που θεωρείτο έγκυρη, προκειμένου να μη δημοσιεύουν επικριτικά ρεπορτάζ, όπως ομολόγησαν στην κρατική τηλεόραση.

Ο Λιου Ντονγκ, ο επικεφαλής του ιστοτόπου της εφημερίδας 21st Century Business Herald, και ο Ζιου Μπιν, ο αρχισυντάκτης της, κατηγορούνται ότι συνεργώντας με στελέχη της εφημερίδας και με δύο εταιρείες δημοσίων σχέσεων απαιτούσαν χρήματα για προστασία από δεκάδες εταιρείες που ετοιμάζονταν να εισαχθούν στο χρηματιστήριο, σύμφωνα με το Νέα Κίνα.

Οι Λιου και Ζιου συνελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα, μαζί με έναν υπεύθυνο για την διαφήμιση και έναν ρεπόρτερ. Οι δύο άνδρες εμφανίστηκαν στην κρατική τηλεόραση φορώντας πορτοκαλί στολές και ομολόγησαν ότι διέπραξαν τα εγκλήματα τα οποία τους καταλογίζονται. Δύο ανώτερα στελέχη των εταιρειών δημοσίων σχέσεων που ειδικεύονται σε χρηματοοικονομικά ζητήματα, των Royal Investment Services Limited, με έδρα τη Σαγκάη, και της Nukirin Investment Advisory, με έδρα τη Σιενσιέν, επίσης συνελήφθησαν.

Το κύκλωμα κατηγορείται πως απέσπασε χρηματικά ποσά από τουλάχιστον 100 εταιρείες από το Νοέμβριο του 2013, ανέφερε το Νέα Κίνα. Απαιτούσαν «τεράστια ποσά» για να προβάλουν θετικές ειδήσεις για τις εταιρείες αυτές και «χρήματα για προστασία», ώστε να μην δημοσιεύουν επικριτικά ρεπορτάζ. Ο ιστότοπος της εφημερίδας χρέωνε τις εταιρείες 200.000 ως 300.000 γιούαν ως έξοδα για διαφημιστική δαπάνη, στο πλαίσιο της εκβίασης ώστε να αυτές να μην αντιμετωπίζουν αρνητική δημοσιότητα.

Πρωτοφανείς σκηνές έξω από το ΟΑΚΑ: Πλήθος κόσμου ώρες πριν αρχίσει το παιχνίδι ΠΑΟ-Μακάμπι

oaka

Πρωτοφανείς σκηνές έξω από το ΟΑΚΑ: Πλήθος κόσμου ώρες πριν αρχίσει το παιχνίδι ΠΑΟ-Μακάμπι

Δεν μπορούν να περιμένουν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού το παιχνίδι με την Μακάμπι, γεμάτο το…

Zantac: 89χρονη διεκδικεί αποζημίωση 640 εκατ. από φαρμακευτικές – Πρώτη δίκη στις ΗΠΑ, συνδέουν το φάρμακο με καρκίνο

AP19273687873353

Zantac: 89χρονη διεκδικεί αποζημίωση 640 εκατ. από φαρμακευτικές – Πρώτη δίκη στις ΗΠΑ, συνδέουν το φάρμακο με καρκίνο

Oι εταιρείες γνώριζαν ότι το δραστικό συστατικό του Zantac, η ρανιτιδίνη, θα μπορούσε να μετατραπεί…