Newsroom

Newsroom

Κίνα: Η εγκληματική αδιαφορία της εταιρείας προκάλεσε τη φονική έκρηξη σε εργοστάσιο ανταλλακτικών

Για «πολύ σοβαρή παράλειψη καθήκοντος» έκανε λόγο αξιωματούχος της υπηρεσίας εργασιακής ασφάλειας της Κίνας, αναφερόμενος στα αίτια που οδήγησαν στην…

china factory

Για «πολύ σοβαρή παράλειψη καθήκοντος» έκανε λόγο αξιωματούχος της υπηρεσίας εργασιακής ασφάλειας της Κίνας, αναφερόμενος στα αίτια που οδήγησαν στην πολύνεκρη έκρηξη σε εργοστάσιο ανταλλακτικών αυτοκινήτων το περασμένο Σάββατο, που προκάλεσε τον θάνατο 75 ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 185.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της προκαταρκτικής έρευνας, η έκρηξη προκλήθηκε από την ανάφλεξη βιομηχανικής σκόνης που βρισκόταν σε υψηλή συγκέντρωση σε χώρο του εργοστασίου. Βάσει της ίδιας έρευνας, η εταιρεία Kunshan Zhongrong, που επεξεργάζεται ζάντες αλουμινίου για την General Motors και άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες, δεν έλαβε τα κατάλληλα μέτρα για την αποθήκευση επικίνδυνων υλικών, δεν διέθετε το κατάλληλο σύστημα εξαερισμού και διέθετε ακατάλληλο σύστημα ηλεκτροδότησης.

Η διεύθυνση του εργοστασίου φέρεται επίσης να αγνόησε τις προειδοποιήσεις για τη συγκέντρωση της βιομηχανικής σκόνης, δεν είχε εγκαταστήσει κατάλληλα μέσα πυρασφάλειας και δεν μερίμνησε για την εκπαίδευση του προσωπικού στην εφαρμογή των κανόνων ασφαλείας.

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα, δύο στελέχη της εταιρείας κρατούνται, ενώ ο πρόεδρος της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, ζήτησε τη διεξαγωγή διεξοδικής έρευνας για την εξακρίβωση της αιτίων του βιομηχανικού δυστυχήματος.

Τελεσίγραφο του Iσραήλ: Μια εβδομάδα προθεσμία στη Χαμάς για τους ομήρους αλλιώς επιτίθεται στη Ράφα

tanks israel

Τελεσίγραφο του Iσραήλ: Μια εβδομάδα προθεσμία στη Χαμάς για τους ομήρους αλλιώς επιτίθεται στη Ράφα

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου απειλεί εδώ και μήνες να εισέλθει στη Ράφα.