Κικίλιας για το ταξίδι Τσίπρα στο Παρίσι: "Η σιωπή ή οι υπεκφυγές τους, είναι ομολογία ενοχής"

Να αλλάξει την ατζέντα από το μείζον ζήτημα που έχει ανακύψει για τον αρχηγό της ΝΔ μετά τις αποκαλύψεις του Documento για το πόθεν έσχες του και τις αγορές ακινήτων στο Παρίσι από τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι όσο οι δυο τους ήταν σε διάσταση, επιχείρησε σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας.

Ο κ. Κικίλιας αναφέρθηκε εκτενώς στο ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στο Παρίσι θέτοντας ερωτήματα τα οποία κατά τη ΝΔ πρέπει να απαντηθούν, αφού εγείρεται μείζον πολιτικό ζήτημα, αλλά δεν είπε κουβέντα για την ταμπακιέρα, δηλαδή για όσα αποκάλυψε το Documento χθες Κυριακή.

Ο Βασίλης Κικίλιας διερωτήθηκε συγκεκριμένα:

1. Γιατί το ταξίδι του κ. Τσίπρα από τη Λισαβόνα στο Παρίσι με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος έμεινε μυστικό και δεν υπήρξαν επίσημες ανακοινώσεις, πριν, κατά τη διάρκεια, ή μετά το ταξίδι αυτό; Θυμίζω ότι μόνο μετά από την πίεση της Νέας Δημοκρατίας, η Κυβέρνηση αναγκάστηκε να παραδεχτεί το ταξίδι, 6 μέρες μετά.

2. Υπήρχε, μέχρι τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου, σύμβαση του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους με τη Ρότσιλντ; Για ποιο λόγο ο κ. Τσίπρας επέλεξε να συναντηθεί μόνος του, Κυριακή απόγευμα, με τη Ρότσιλντ, χωρίς τον Υπουργό Οικονομικών, χωρίς τον Πρόεδρο του ΟΔΔΗΧ και χωρίς κανέναν συνεργάτη του για οικονομικά θέματα;

3. Ο κ. Τσακαλώτος ήταν ή όχι ενήμερος για τη συνάντηση του κ. Τσίπρα με τη Ρότσιλντ;

4. Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Πάνος Καμμένος, γνώριζε εάν ο κ. Τσίπρας θα μεταβεί στο Παρίσι με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος για να συναντήσει τη Ρότσιλντ; Επιμένει ο κ. Καμμένος στις απόψεις που, επί χρόνια, διατύπωνε για τη Ρότσιλντ;

5. Με ποιον συναντήθηκε στο Παρίσι ο Γενικός Γραμματέας της Κυβέρνησης κ. Μιχάλης Καλογήρου;

6. Ποιοι ήταν αυτοί που επέβαιναν στο πρωθυπουργικό αεροσκάφος, με τον κ. Τσίπρα, από τη Λισαβόνα στο Παρίσι; Περιμένουμε από την Κυβέρνηση να δώσει σήμερα τη λίστα των επιβαινόντων.

Όπως δήλωσε ο κ. Κικίλιας «τα ερωτήματα είναι αμείλικτα. Ο ελληνικός λαός, που δοκιμάζεται, απαιτεί διαφάνεια και αλήθεια. Ο κ. Τσίπρας πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι η εποχή που κορόιδευε τους πολίτες, χωρίς κόστος, έχει παρέλθει. Οφείλουν να απαντήσουν σήμερα. Η σιωπή ή οι υπεκφυγές τους, είναι ομολογία ενοχής».