Newsroom

Newsroom

Κι όμως οι υπερ – πλούσιοι αυξάνονται παρά την πολιτική αβεβαιότητα

Μπορεί η πολιτική αβεβαιότητα και η αβεβαιότητα των χρηματοπιστωτικών αγορών να δημιουργεί ανησυχίες, ωστόσο, αυτό δεν στάθηκε εμπόδιο στους πλούσιους για να γίνουν υπέρ - πλούσιοι και να δουν τις περιουσίες τους να καταγράφουν κατακόρυφη αύξηση τους τελευταίους 12 μήνες.

59523af41dc52438548b45c8

Οι μεγαλύτερες αυξήσεις στον πλούτο εντοπίστηκαν στη Βόρεια Αμερική και την Ασία, με τις μεγαλύτερες πτώσεις να σημειώνονται στη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική. Ο αριθμός των υπερ-πλουσιών ανθρώπων στον κόσμο αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά μέχρι το 2021.

Ο αριθμός των ατόμων υψηλής υπεραξίας (UHNW) ή των ατόμων με περιουσιακά στοιχεία άνω των 30 εκατομμυρίων δολαρίων αυξήθηκε κατά 3,5% δηλαδή σε 226.450, σύμφωνα με νέα έκθεση της Wealth-X.

Η έκθεση αναμένει ότι θα υπάρχουν άλλοι 72.550 υπέρ – πλούσιοι έως το 2021, σύμφωνα με τη γενική ανοδική τάση που υπάρχει από το 2012. Οι μακροπρόθεσμοι παράγοντες ανάπτυξης περιλαμβάνουν την αστικοποίηση, την αύξηση του εισοδήματος και την αύξηση του αριθμού των γυναικών στην εργασία.

Οι κινήσεις των νομισμάτων διαδραμάτισαν επίσης, βασικό ρόλο στις αλλαγές του περασμένου έτους, προκαλώντας σημαντικές απώλειες στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Ρωσία, το Μεξικό και τη Βραζιλία, επισημαίνει η έκθεση. Εν τω μεταξύ, ένα ισχυρό δολάριο, η άνοδος των αγορών και ο ισχυρός τεχνολογικός κλάδος, καθιέρωσαν τις ΗΠΑ ως την κορυφαία χώρα UHNW παγκοσμίως – με τη Νέα Υόρκη την μεγαλύτερη πόλη UHNW στον κόσμο.

Εν τω μεταξύ, η Ασία είδε τον ταχύτερο ρυθμό ανάπτυξης και το μερίδιο της Ασίας στους υπερ-πλούσιους παρουσίασε αύξηση από 18% σε 26% τα τελευταία δέκα χρόνια. Η έκθεση διαπιστώνει ότι αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην ανθεκτική οικονομική ανάπτυξη και στις υποστηρικτικές νομισματικές κινήσεις της χώρας.

Η πολιτική αβεβαιότητα το 2016 – συμπεριλαμβανομένης της εκλογής του Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπ, του Brexit, της απόπειρας πραξικοπήματος στην Τουρκία και της κλιμάκωσης των εντάσεων στη Μέση Ανατολή – οδήγησε στην εξασθένηση της εμπιστοσύνης των επενδυτών και στην επιβράδυνση της αύξησης του παγκόσμιου ΑΕΠ. Επίσης, ο αριθμός των συγχωνεύσεων και των εξαγορών μειώθηκε παγκοσμίως κατά 18% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Οι υπερ -πλούσιοι αποτελούν μόνο το 0,003% του παγκόσμιου ενήλικου πληθυσμού, εκ των οποίων τα 2.397 είναι δισεκατομμυριούχοι. Μόνο 272 από τους δισεκατομμυριούχους του κόσμου είναι γυναίκες, σε σύγκριση με 2.125 άνδρες. 

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

gymnastirio

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

Η υπόθεση είναι ανατριχιαστική καθώς παρακολουθούμε τον αδίστακτο πατέρα να κάνει βασανιστήρια στο 6χρονο παιδάκι…

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

3

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

Φαίνεται η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν χαμογελαστοί, χωρίς κανείς να τους ενοχλήσει, στον αρχαιολογικό…