Newsroom

Newsroom

Κέρι: Οι ΗΠΑ δε θα στείλουν χερσαία στρατεύματα στο Ιράκ

Οι ΗΠΑ θέλουν μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας στο Ιράκ, κάτι που αποτελεί προϋπόθεση για τη διεύρυνση της πολιτικής, οικονομικής και…

kerry 1

Οι ΗΠΑ θέλουν μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας στο Ιράκ, κάτι που αποτελεί προϋπόθεση για τη διεύρυνση της πολιτικής, οικονομικής και στρατιωτικής βοήθειάς τους, δήλωσαν σήμερα ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι και ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Τσακ Χέιγκελ, που επισκέπτονται το Σίδνεϊ.

Ο Χέιγκελ επιβεβαίωσε εξάλλου πως η Ουάσινγκτον παραδίδει όπλα, μέσω της ιρακινής κυβέρνησης, στους Κούρδους που μάχονται εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.

Ο Κέρι κάλεσε το νέο Ιρακινό πρωθυπουργό Χάινταρ αλ-Αμπάντι, ο οποίος διορίσθηκε τη Δευτέρα, «να σχηματίσει το συντομότερο δυνατόν μια νέα κυβέρνηση» για να αντιμετωπίσει τη βαθιά κρίση που διέρχεται το Ιράκ.

«Οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να υποστηρίξουν μια κυβέρνηση ενότητας στο Ιράκ και ιδιαίτερα τη μάχη της εναντίον του ΙΚΙΛ» τόνισε, αποκλείοντας πάντως κάθε ενδεχόμενο να αποσταλούν χερσαία στρατεύματα των ΗΠΑ.

Οι ΗΠΑ είχαν υποστηρίξει τον τερματισμό της τρέχουσας 8ετούς πρωθυπουργίας του Νούρι αλ-Μάλικι, παρόλο που ο ίδιος δε δείχνει διατεθειμένος να εγκαταλείψει την εξουσία. Ο Μάλικι έχει κατηγορηθεί εξάλλου ότι δεν κατάφερε να σφυρηλατήσει τη συναίνεση και πως τροφοδοτεί τη θρησκευτική βία που διαμελίζει το Ιράκ.

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…