Newsroom

Newsroom

Κερατέα: Ανοιχτή η λεωφόρος Λαυρίου σήμερα

Μετά τις εκτεταμένες συγκρούσεις κατοίκων και αστυνομικών δυνάμεων στην περιοχή της Κερατέας που σημειώθηκαν χθες, μέχρι το βράδυ, τα ειδικά…

Μετά τις εκτεταμένες συγκρούσεις κατοίκων και αστυνομικών δυνάμεων στην περιοχή της Κερατέας που σημειώθηκαν χθες, μέχρι το βράδυ, τα ειδικά μηχανήματα καθάρισαν από τα μπάζα τη λεωφόρο Λαυρίου η οποία είναι πλέον ανοιχτή. Σε επιφυλακή είναι οι αστυνομικές δυνάμεις. Δεν υπάρχει θέμα υπαναχώρησης από την κυβέρνησησ την χωροθέτηση ΧΥΤΥ στην Κερατέα, δήλωσε η υφυπουργός Εσωτερικών, Θ. Τζάκρη.

Δεν υπάρχει θέμα υπαναχώρησης από την κυβέρνηση στην χωροθέτηση ΧΥΤΥ στην Κερατέα, δήλωσε σήμερα στην τηλεόραση του Σκάι η υφυπουργός Εσωτερικών Θεοδώρα Τζάκρη. Επανέλαβε ότι το θέμα της χωροθέτησης έχει κριθεί από τα δικαστήρια και πως ο ΧΥΤΥ αφορά τα σκουπίδια στη Νοτιοανατολική Αττική.

Η κα Τζάκρη είπε πως η κυβέρνηση επιθυμεί κλίμα διαλόγου ώστε να βρεθεί μια λύση ενώ σημείωσε πως η κυβέρνηση έχει κάνει πίσω όπως για παράδειγμα να αποσύρει τις αστυνομικές δυνάμεις από το χώρο.

Από τις 22:00 το βράδυ της Τρίτης η κίνηση των οχημάτων στη λεωφόρο Λαυρίου διεξάγεται κανονικά. Οι αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται σε επιφυλακή για την αποτροπή τυχόν νέων επεισοδίων, μετά τις χθεσινές συγκρούσεις.

Το μεσημέρι της Τρίτης η περιοχή μετατράπηκε σε πεδίο μάχης μεταξύ δυνάμεων των ΜΑΤ και κατοίκων που διαμαρτύρονται για την κατασκευή ΧΥΤΑ στην περιοχή Οβριόκαστρο. Ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Ραγκούσης χθες επισήμανε ότι οι διαδικασίες προετοιμασίας των έργων διαχείρισης απορριμμάτων στην Αττική -ανάμεσά τους και εκείνο στο Οβριόκαστρο Κερατέας- βασίζονται σε εκτεταμένες μελέτες και πολύχρονες διαδικασίες διαβούλευσης, ενώ υποσχέθηκε και διαφάνεια στη διαδικασία δημοπράτησης και υλοποίησης του έργου.

Πάντως, τη Δευτέρα, ο αντιδήμαρχος Λαυρεωτικής Βασίλης Θηβαίος, απαντώντας σε προηγούμενες δηλώσεις του Γ. Ραγκούση, σύμφωνα με τις οποίες ο ΧΥΤΑ στην Κερατέα «πρέπει πάση θυσία να πραγματοποιηθεί και θα πραγματοποιηθεί», υπογράμμισε πως «αυτό το έργο που θέλετε ‘πάση θυσία’ να κάνετε δεν πρόκειται να γίνει ποτέ. Δεν πρόκειται να γίνει ποτέ γιατί δεν θα το επιτρέψουμε εμείς και εμείς είμαστε και πολλοί και αποφασισμένοι».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, τέσσερις αστυνομικοί τραυματίστηκαν, εκ των οποίων οι τρεις εξακολουθούν να νοσηλεύονται με εγκαύματα στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο. Στη διάρκεια των επεισοδίων πραγματοποιήθηκε μία σύλληψη.

Σύμφωνα με φωτογραφίες που έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο, τραυματίες υπάρχουν και μεταξύ των πολιτών.
http://www.tvxs.gr