Newsroom

Newsroom

Κεραμέως: Οι μαθητές που δεν θα φορούν μάσκα δεν θα συμμετέχουν στο μάθημα 

«Αποφασίζομεν και διατάσσομεν»…οι νέοι υπαίτιοι για την έξαρση της πανδημίας είναι τα 13χρονα

5085796

Ο Στέλιος Πέτσας το προανήγγειλε χθες και σήμερα η αρμόδια υπουργός το ανακοίνωσε με τον πιο επίσημο και αυταρχικό τρόπο. Καμία ανοχή από την κυβέρνηση στα 15χρονα που παίζουν με τις ζωές μας, όσοι δεν θα φορούν μάσκα δεν μπορούν να παρακολουθήσουν το μάθημα.

“Η μάσκα είναι αδιαπραγμάτευστα υποχρεωτική. Όποιος πάει χωρίς μάσκα στο σχολείο, δεν θα μπαίνει μέσα” δήλωσε πολύ «αποφασιστικά» η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ σήμερα το πρωί.

Σχετικά με τον αριθμό των μαθητών ανά τάξη περιέγραψε ότι «η πρόταση των ειδικών είναι η λειτουργία σε πλήρη σύνθεση, αλλά με αυξημένα μέτρα προστασίας.Η μάσκα είναι ένα αυστηρό μέτρο πλην όμως λειτουργεί ως ασπίδα προστασίας.

Πρόσθεσε επιπλέον πως «όπως είπα και στη Βουλή η μάσκα σε καιρό πανδημίας είναι η μάσκα είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό εργαλείο, δεν είναι το μόνο ωστόσο. Έχουμε προβλέψει μια τεράστια ενημερωτική καμπάνια και μέσω video και οδηγιών του ΕΟΔΥ, από τους ίδιους τους γιατρούς σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο έχουν προβλέπει διαφορετικές ώρες διαλειμμάτων για να μειώσουν τον συγχρωτισμό των ομάδων».

Τέλος, η υπουργός σημείωσε ότι «σε περίπτωση άρνησης ή προτροπής από γονείς για μη χρήση μάσκας θα ακολουθηθούν όλα τα παιδαγωγικά μέτρα που προβλέπονται».

Σέρμπος: Σάλος με τις δηλώσεις του για τον ΣΥΡΙΖΑ – «Σας επιτρέψαμε να κυβερνήσετε 4 χρόνια…» (video)

6189189

Σέρμπος: Σάλος με τις δηλώσεις του για τον ΣΥΡΙΖΑ – «Σας επιτρέψαμε να κυβερνήσετε 4 χρόνια…» (video)

Μαθήματα ιστορίας και πολιτικής φαίνεται πως χρειάζεται ο Σωτήρης Σέρμπος της ΝΔ