Κατρούγκαλος: "Καμία υποχώρηση – δεν θα βάλουμε στα εργασιακά κώδικα Πινοσέτ"

Δεν τίθεται κατώτατου μισθού και περαιτέρω μείωσης των μισθών, δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ, ενώ επανέλαβε ότι ούτε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο επιθυμεί την κατάργηση του 13ου και 14 μισθού.

579375501dc524a97a8b5233

Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας το μοναδικό θέμα που θα μπει σε διαπραγμάτευση τον προσεχή Σεπτέμβριο είναι ο μηχανισμός χορήγησης των μισθών.

Αναφερόμενος στην περικοπή του ΕΚΑΣ και τους λόγους της συγκεκριμένης ενέργειας ο υπουργός Εργασίας ανέφερε «όποιος έχασε το ΕΚΑΣ έχει δίκιο να παραπονιέται, αλλά έρχονται μέτρα που θα ενισχύσουν όσους το έχασαν».

Ο υπουργός Εργασίας πρόσθεσε ότι στον Επίτροπο Οικονομικών της ΕΕ Πιέρ Μοσκοβισί είχε αναφέρει πως η ρήξη με το ΔΝΤ είναι διαρκής και οι ομαδικές απολύσεις δεν έχουν νόημα στην Ελλάδα. Ο κ. Κατρούγκαλος πάντως σημείωσε «θα αναγκαστούμε να συμμορφωθούμε με την απόφαση του ευρωπαϊκού συμβουλίου για τις απολύσεις».

Ανάφερε τέλος με νόημα ότι «εμείς κώδικα Πινοσέτ δεν θα βάλουμε στα εργασιακά. Δεν υπάρχει περιθώριο για καμία υποχώρηση».

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη