Newsroom

Newsroom

Κατρούγκαλος: Είναι επικίνδυνοι για τη Δημοκρατία

Στο θέμα της σχεδιαζόμενης κατάργησης του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου χρήματος, με την οποία μεταξύ άλλων θα μετατραπούν από…

katrougalos 0 1

Στο θέμα της σχεδιαζόμενης κατάργησης του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου χρήματος, με την οποία μεταξύ άλλων θα μετατραπούν από κακουργήματα σε πλημμελήματα τα αδικήματα της δωροδοκίας προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό, μέλος της κυβέρνησης, περιφερειάρχη ή δήμαρχο και της πλαστογραφίας και κατάχρησης ενσήμων, αναφέρθηκε μιλώντας στο Hot Doc Radio και τον Κώστα Βαξεβάνη ο συνταγματολόγος και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κατρούγκαλος.

Ο κ. Κατρούγκαλος κατήγγειλε μία προφανή διάθεση προστασίας του κυκλώματος συμφερόντων που το ίδιο το σύστημα που εκτρέφουν εδώ και δεκαετίες οι εκάστοτε κυβερνήσεις έχει καλλιεργήσει, και παρατήρησε πως η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τη δικαιοσύνη με την ίδια λογική πατρωνείας και περιφρόνησης στην οποία μας έχει συνηθίσει.

Επεσήμανε μάλιστα ότι οι εισαγγελείς διαφθοράς μέχρι πρόσφατα δεν είχαν γραμματείς, και έγραφαν μόνοι τους στους υπολογιστές τις ογκώδεις αναφορές τους, σχολιάζοντας πως αυτό «δεν είναι ατύχημα», αλλά η κυβέρνηση ήθελε να βάλει εμπόδια στο έργο τους.

«Είναι επικίνδυνοι και για τη δημοκρατία, όχι μόνο για την οικονομία», τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, που διεμήνυσε πως η μελλοντική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα καθαρίσει την «κόπρο του Αυγεία».

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…