Newsroom

Newsroom

Κατηγορούν τον Κούβελο για πόθεν έσχες που έχει ήδη υποβάλει

Η έντονη φημολογία για τη μη υποβολή δηλώσεων πόθεν έσχες από τον Ισίδωρο Κούβελο, την περίοδο που ο ίδιος ήταν…

Η έντονη φημολογία για τη μη υποβολή δηλώσεων πόθεν έσχες από τον Ισίδωρο Κούβελο, την περίοδο που ο ίδιος ήταν Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας, προέκυψε μετά τη δημοσιοποίηση σχετικής έκθεσης που συνέταξε ο πρόεδρος της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Παναγιώτης Νικολούδης.  

Σύμφωνα με την συγκεκριμένη έκθεση η οποία στη συνέχεια διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας, προκειμένου να ασκηθεί κακουργηματική ποινική δίωξη σε βάρος του επιχειρηματία και συζύγου της Ντόρας Μπακογιάννη, ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου με την ιδιότητα του Προέδρου της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες διαπίστωσε πως ο Ισίδωρος Κούβελος δεν είχε καταθέσει τα πόθεν έσχες, ως όφειλε, από το 2009 έως το 2012.  

Όπως προκύπτει, ωστόσο, με τα στοιχεία που υπάρχουν μέχρι στιγμής, δεν πρόκειται για ουσιαστικό πρόβλημα στο πόθεν έσχες του Ισίδωρου Κούβελου, αλλά για αμέλεια διαβίβασης αντιγράφου του πόθεν έσχες που έχει ήδη καταθέσει με την ιδιότητα του Προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας στη κοινή δήλωση του με την σύζυγο του Ντόρα Μπακογιάννη στη Βουλή και σε άλλες αρχές. Ο Ισίδωρος Κούβελος ως Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας υποχρεούνταν όπως και όλοι οι επικεφαλείς των Ομοσπονδιών να κάνει δήλωση πόθεν έσχες, ωστόσο, ο κ. Κούβελος είχε ήδη κάνει δήλωση πόθεν έσχες με την βουλευτή σύζυγο του. Άρα, το πρόβλημα που εντοπίζει η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος ουσιαστικά δεν υπάρχει, αφού έχει κατατεθεί ακριβές πόθεν έσχες, αλλά δεν έχει κατατεθεί αντίγραφο του πέρα από εκείνο που έφτασε στη Βουλή, αλλά δεν πήγε στην εν λόγω αρχή.