Δημήτρης Παπαθανασίου

Κάθε μέρα είναι χειρότερη

Είναι δύσκολο, πλέον, να μιλάμε για καλές ημέρες σε αυτή τη χώρα. Μια χώρα που η κάθε ημέρα που ξημερώνει είναι χειρότερη από την προηγούμενη.

λαρισα πλημμυρες

Καθώς τα νερά υποχωρούν στον Κάμπο, βγαίνουν στην επιφάνεια οι βαθιές πληγές που άφησε η νεροποντή στη θεσσαλική γη. Πληγές αγιάτρευτες.

Δέκα ημέρες μετά το ξέσπασμα της κακοκαιρίας τα πρόσωπα της τραγωδίας, οι άνθρωποι του βάλτου παλεύουν με τις λάσπες αβοήθητοι από την πολιτεία. Ούτε νερό να ξεδιψάσουν…

Και πώς να κάνεις απολογισμό της καταστροφής; Μετριούνται οι ζωές σε χρήμα; Ποιος θα ορίσει πόσο κοστίζει η ανθρώπινη αξιοπρέπεια;

Το αύριο είναι σκοτεινό για την Θεσσαλία. Οι προβλέψεις των επιστημόνων δυσοίωνες. Η δημόσια υγεία βρίσκεται σε κίνδυνο. Οι αριθμοί είναι απογοητευτικοί.

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση, σε δικό της κόσμο όπως σε κάθε μεγάλη κρίση, αναλώνεται σε μικροπολιτικά παιχνίδια, επιχειρεί επικοινωνιακή διαχείριση και μοιράζει υποσχέσεις. Ανέξοδες είναι.

Στη Θεσσαλία δεν έμεινε τίποτα όρθιο. Σε λίγες ώρες κατέρρευσαν σαν χάρτινος πύργος, κυβέρνηση, κράτος, αυτοδιοίκηση, υποδομές.

Το πάθημα του Ιανού δεν έγινε μάθημα. Τα αντιπλημμυρικά δεν έγιναν, τα εκατομμύρια ξοδεύτηκαν σε έργα βιτρίνας και πανηγύρια και οι εθνικοί εργολάβοι που έκαναν πάρτι με την καταστροφή του 2020, θα ξανακάνουν πάρτι και με την καταστροφή του 2023.

Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία γίνονται οι εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ. Ζητείται επειγόντως ελπίς…

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Κρήτη: 44χρονος επιτέθηκε στην κόρη του και συνελήφθη – Μητέρα και αδερφή προστάτεψαν το κορίτσι

βιασμος

Κρήτη: 44χρονος επιτέθηκε στην κόρη του και συνελήφθη – Μητέρα και αδερφή προστάτεψαν το κορίτσι

Ένα ακόμη περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας σημειώθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης με θύματα μία μητέρα και…