Newsroom

Newsroom

"Κάθε μέρα δυο Αΐλάν" – Το πρωτοσέλιδο της Liberation που συγκλονίζει

Την αδιαφορία και την απραξία της Ευρώπης μπροστά στον καθημερινό θάνατο αθώων ψυχών τονίζει με τον πλέον αφυπνιστικό τρόπο η γαλλική εφημερίδα «

liberation ailan

Την αδιαφορία και την απραξία της Ευρώπης μπροστά στον καθημερινό θάνατο αθώων ψυχών τονίζει με τον πλέον αφυπνιστικό τρόπο η γαλλική εφημερίδα «Liberation».

Με τίτλο «Κάθε μέρα δυο Αϊλάν», η εφημερίδα επαναφέρει στη μνήμη τη σοκαριστική εικόνα του άψυχου κορμιού του μικρού Αϊλάν, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να ξυπνήσει επιτέλους την Ευρώπη για το έγκλημα που συντελείται καθημερινά.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα, από το θάνατο του τρίχρονου προσφυγόπουλου στις αρχές του Σεπτέμβρη μέχρι σήμερα, έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 108 παιδιά.

Η εφημερίδα προανήγγειλε το σημερινό της πρωτοσέλιδο μέσα από την ηλεκτρονική της έκδοση, με το σχόλιο πως η συγκεκριμένη έκδοση είναι αφιερωμένη στα δεκάδες παιδιά που έχασαν τη ζωή τους στο Αιγαίο κάτω από σχεδόν γενική αδιαφορία.

Ο θάνατος του μικρού Αϊλάν είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις σε παγκόσμιο επίπεδο για τη στάση που κρατά η Ευρώπη για το προσφυγικό. Η φωτογραφία του τρίχρονου αγοριού στοιχειώνει την Ευρώπη αλλά δεν κατάφερε, όπως φαίνεται, να την αφυπνήσει.

Την ίδια στιγμή που η Ευρώπη κοιτούσε αμέτοχη, καλλιτέχνες απ’  όλες τις γωνιές του κόσμου αλλά και απλοί άνθρωποι έφτιαξαν τα δικά τους σκίτσα για το νεκρό προσφυγόπουλο στην προσπάθειά τους να αφυπνίσουν τη διεθνή κοινότητα.

 

823744 une du 0511

 

Μερικά σκίτσα

cn roiyveai8yu61441320714

aylan kurdi 2015%20(1)1441299217

 

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη