Κατέθεσε ο πατέρας του κατηγορούμενου για τη φασιστική επίθεση σε μαθητή στο Π. Φάληρο

Αίσθηση προκάλεσαν οι ισχυρισμοί του πατέρα του κατηγορουμένου για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος μαθητή, πριν ένα χρόνο, στο Παλαιό Φάληρο,…

antifa 1

Αίσθηση προκάλεσαν οι ισχυρισμοί του πατέρα του κατηγορουμένου για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος μαθητή, πριν ένα χρόνο, στο Παλαιό Φάληρο, ο οποίος κατέθεσε ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, στη δίκη για το περιστατικό.

Ο πατέρας του κατηγορουμένου, συνταξιούχος αστυνομικός με υπηρεσία στα ΕΚΑΜ, προέβη κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του σε χαρακτηρισμούς κατά του θύματος, με αποτέλεσμα να προκαλέσει την αντίδραση της οικογένειάς του, η οποία δήλωσε την πρόθεση της να προβεί στις δικονομικές ενέργειες που δικαιούται.

Στην κατάθεση του ο συνταξιούχος αστυνομικός υποστήριξε πως ο γιος του τραυμάτισε ελαφρά τον μαθητή με ένα γυαλί και ότι οι δύο νέοι είχαν συναντηθεί για να μιλήσουν. Όπως υποστήριξε, επειδή το θύμα πείραζε την κοπέλα του κατηγορούμενου, ο γιος του θελήσει να του μιλήσει. Έτσι συναντήθηκαν, και εκεί το θύμα άρχισε να τον αποκαλεί «φασίστα», τσακώθηκαν και με ένα γυαλί που βρήκε στον δρόμο ο κατηγορούμενος τον τραυμάτισε ελαφρά.

Ο μάρτυρας αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση του γιου του με τη Χρυσή Αυγή. Είπε επίσης στο δικαστήριο πως ο μαθητής, που σύμφωνα με τη δικογραφία δέχθηκε επίθεση από τον κατηγορούμενο και έναν ακόμη νεαρό ενώ πήγαινε σχολείο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι και στον λαιμό, είχε «παραβατική συμπεριφορά».

Υποστήριξε, μεταξύ άλλων, πως ο μαθητής είχε πρωτοστατήσει σε καταλήψεις στο σχολείο του, ότι -με αφορμή «ένα μπλουζάκι της Χρυσής Αυγής που φορούσε η κοπέλα του κατηγορουμένου»- η υπόθεση έγινε αντικείμενο «πολιτικής εκμετάλλευσης» από τη μητέρα του θύματος, αλλά και από μάρτυρες που «είναι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ».

Κατέθεσε, επίσης, ο συνταξιούχος αστυνομικός πως μερικές ημέρες μετά το περιστατικό, ο ίδιος είδε το θύμα με έναν φίλο του να κάθονται σε ένα παγκάκι και δεν φαινόταν «καθόλου βαριά τραυματισμένος». Προσέθεσε μάλιστα πως «είχε ένα μικρό τσιρότο στον λαιμό και ένα στη μύτη και κάπνιζε τσιγάρο».

Σε ερώτηση του εισαγγελέα για ποιο λόγο ο γιος του προανακριτικά είπε ότι βρισκόταν στο πανεπιστήμιο την ημέρα και ώρα του περιστατικού, ο μάρτυρας απάντησε: «Υπάρχουν και ευαίσθητα παιδιά που σέβονται. Σεβάστηκε τον πατέρα του που ήταν αστυνομικός. Το αμάρτημα του γιου μου ήταν που έφυγε από το σημείο».

– Εισαγγελέας: Αν το τραύμα ήταν μικρό, όπως λέτε, γιατί να φύγει;

– Μάρτυρας: Από σεβασμό σε εμένα και στους καθηγητές του πανεπιστημίου.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 28 Ιανουαρίου 2013 και αιτία για το τριπλό χτύπημα που δέχθηκε ο νεαρός μαθητής είναι, σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, το γεγονός ότι έγραψε «Αντίφα» στο θρανίο συμμαθήτριάς του και συντρόφου τού βασικού κατηγορουμένου, ο οποίος μετά την απολογία του είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος.

Αναφορικά με το τραύμα υπενθυμίζεται ότι η  διευθύντρια του σχολείου είχε αναφέρει πως: «Τον είχαν κόψει στη μύτη, στη δεξιά κροταφική χώρα και αριστερά κάτω από το λαιμό του. Οι γιατροί είπαν ότι σχεδόν κόπηκε η μύτη του και το τραύμα στο λαιμό πλησίαζε την καρωτίδα, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή του».
 
«Δράστης ήταν ο Γ.Α., που είναι χρυσαυγίτης» είπε στις ανακρίτριες στις αρχές ο πατέρας του θύματος, προσθέτοντας πως αιτία για την επίθεση ήταν το γεγονός ότι έγραψε «ΑΝΤΙΦΑ» στο θρανίο συμμαθήτριάς του και συντρόφου του Γ.Α. Προς επίρρωσιν των ισχυρισμών του κατέθεσε, μάλιστα, αντίγραφα από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και από τα γραπτά μηνύματα (sms) από και προς το τηλέφωνο του Γ.Α. Οπως εξήγησε, «μέσα από τα μηνύματα που αντάλλασσαν ο δράστης, η κοπέλα του και άλλα πρόσωπα καταδεικνύεται ο σχεδιασμός της επίθεσης. Επίσης προκύπτει ότι είχε σχεδιαστεί επίθεση εναντίον του γιου μου μία Κυριακή νωρίτερα, αλλά δεν επετεύχθη».
Η δίκη συνεχίζεται.

Πηγή: enet.gr

Κασσελάκης για Τέμπη: Ζητώ την επίσπευση των ερευνών μετά τις νέες πληροφορίες για το ξυλόλιο

Κασσελάκης 2

Κασσελάκης για Τέμπη: Ζητώ την επίσπευση των ερευνών μετά τις νέες πληροφορίες για το ξυλόλιο

«Υπήρχε παράνομη μεταφορά υλικού από την εμπορική αμαξοστοιχία; Ανιχνεύτηκε ξυλόλιο και πιθανώς λοιπές ουσίες στα…