Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για την υποκλοπή e-mails του αντιπροέδρου του ΣτΕ

Τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για τη δημοσιοποίηση προσωπικών δεδομένων του αντιπροέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλίας Ζαγοραίος.

574327771dc524473d8b478f

Ο κ. Ζαγοραίος, σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ανέθεσε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπύρο Παππά να αναζητήσει τους υπευθύνους της υποκλοπής της προσωπικής ηλεκτρονικής αλληλογραφίας του ανώτατου δικαστή.

Τα ερωτηματικά της υπόθεσης

Η υπόθεση ήρθε στη δημοσιότητα μετά από δημοσιεύματα, αλλά και καταγγελίες του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου.

Όπως προκύπτει από ηλεκτρονική αλληλογραφία του αντιπροέδρου του ΣτΕ, η οποία φαίνεται να έχει υποκλαπεί στα τέλη του 2014, ο ίδιος διατηρούσε ερωτική σχέση με πρώην υποψήφια και νυν δικαστή του ΣτΕ, την οποία φέρεται να βοήθησε δίνοντας της -σύμφωνα με τον Νίκο Νικολόπουλο- τα θέματα των εξετάσεων, ώστε να ανέλθει στο Σώμα.

Στα μηνύματά τους που έχουν διαρρεύσει στον Τύπο, οι δύο δικαστές περιγράφουν ερωτικές στιγμές τους, αλλά το κυριότερο, συζητούν για δικαστικά θέματα, για συναδέλφους τους και για βαθμολογίες διαγωνισμού για την είσοδο νέων δικαστών στο ΣτΕ. Ως αποτέλεσμα οι δύο δικαστές, με πρώτο και λόγο της θέσης του, τον αντιπρόεδρο του ανώτατου δικαστηρίου, βρίσκονται εκτεθειμένοι απέναντι σε πολιτικούς και επιχειρηματικούς κύκλους που φέρονται να τους ασκούν πιέσεις για το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών.

Όπως είπε ο ανεξάρτητος βουλευτής στον Παραπολιτικά FM «είναι αδιανόητο να υπάρχουν δημοσιεύματα, ότι βαρόνοι του πλούτου μπορούν να εκβιάζουν κι έχουν στην τσέπη δικαστές του ΣτΕ. Δεν μας νοιάζουν κλειδαρότρυπες, αυτό έχει να κάνει με το δημόσιο συμφέρον. Υπάρχουν δημοσιεύματα, του Βήματος και της Ζούγκλας τα οποία εμφανίζουν αντιπρόεδρο του ΣτΕ να είναι υπό εκβιασμό. Όπως φαίνεται ο συγκεκριμένος αντιπρόεδρος έδωσε τα θέματα των εξετάσεων προκειμένου η ευνοημένη του να πετύχει στον διαγωνισμό του ΣτΕ».

«Δηλαδή ο άνθρωπος αυτός έδρασε παραθεσμικά, αλλοίωσε τη σύνθεση του ΣτΕ, ανεξαρτήτως των λόγων για τους οποίους το έκανε. Επίσης ο άνθρωπος αυτός, εμφανίζεται από το Βήμα να εκβιάζεται προκειμένου να ψηφίσει στο ΣτΕ για τις άδειες. Δεν με ενδιαφέρει αν τον εκβιάζει ο τάδε επιχειρηματίας ή ακόμη και η κυβέρνηση. Με ενδιαφέρει ότι είναι επίορκος. Ότι είναι εκβιαζόμενος. Πρέπει ο ίδιος να απαντήσει», εξήγησε ο κ. Νικολόπουλος.

Άρειος Πάγος: Απολύθηκαν πέντε δικαστές λόγω μεγάλων καθυστερήσεων στην έκδοση αποφάσεων

δικαστηριο

Άρειος Πάγος: Απολύθηκαν πέντε δικαστές λόγω μεγάλων καθυστερήσεων στην έκδοση αποφάσεων

Δεν απολύθηκε μία δικαστής η οποία είχε μεν καθυστερήσεις λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας, αλλά τις…

Ξέσπασε η μητέρα του Καλλιάνου: «Ακρωτηρίασαν τον άνδρα μου σε ένα απλό δωμάτιο» – Ο γιατρός πήρε φακελάκι (Video)

image 6

Ξέσπασε η μητέρα του Καλλιάνου: «Ακρωτηρίασαν τον άνδρα μου σε ένα απλό δωμάτιο» – Ο γιατρός πήρε φακελάκι (Video)

Στη συνέχεια μιλώντας για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έζησε ο σύζυγος της είπε…

«Μακιγιαρίστηκαν και διασύρθηκαν….» – Η «πράσινη» Παπαφωτίου απάντησε στο σεξιστικό δημοσίευμα για τις βολεϊμπολίστριες του Ολυμπιακού (video)

profile player 960x540 24

«Μακιγιαρίστηκαν και διασύρθηκαν….» – Η «πράσινη» Παπαφωτίου απάντησε στο σεξιστικό δημοσίευμα για τις βολεϊμπολίστριες του Ολυμπιακού (video)

Σπουδαίες δηλώσεις από την Αθηνά Παπαφωτίου η οποία υπερασπίστηκε της αθλήτριες του Ολυμπιακού σχετικά με…