Κατατέθηκε εν μέσω αντιδράσεων το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο της Κεραμέως

Εν μέσω αντιδράσεων από την εκπαιδευτική κοινότητα, κατατέθηκε  το βράδυ της Πέμπτης στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας «Αναβάθμιση του Σχολείου και άλλες διατάξεις», που περιλαμβάνει ρυθμίσεις και για τις τρεις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

NewsRoom 28/05/2020 | 22:58

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας με τίτλο: «Αναβάθμιση του Σχολείου και άλλες διατάξεις. Το νομοσχέδιο, που αναμένεται να εισαχθεί για επεξεργασία στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής την ερχόμενη Δευτέρα το μεσημέρι, περιλαμβάνει ρυθμίσεις για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, καθώς και για τη διά βίου μάθηση.

 Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων διατάξεις όπως:


- Πιλοτική εισαγωγή της αγγλικής γλώσσας στο νηπιαγωγείο και αύξηση των ωρών διδασκαλίας στις δύο πρώτες τάξεις του Δημοτικού

- Αυξάνονται τα προς εξέταση μαθήματα στο Γυμνάσιο από 4 σε 7.

- Επαναφορά της διαγωγής στους απολυτήριους τίτλους της δευτεροβάθμιας.

- Μείωση των Ομάδων Προσανατολισμού στη Γ' Λυκείου από τέσσερις σε τρεις.

- Για την προαγωγή και απόλυση των μαθητών στο Γενικό Λύκειο απαιτείται γενικός μέσος όρος 10 τουλάχιστον, αντί για 9,5 που απαιτείται σήμερα.

- Επαναφορά της Τράπεζας Θεμάτων

- Διατηρείται το ισχύον πλαίσιο εισαγωγής στα Πρότυπα (με εξετάσεις) και Πειραματικά (με κλήρωση) Σχολεία.

- Αυτοαξιολόγηση και εξωτερική αξιολόγησης των σχολικών μονάδων

- Από το σχολικό έτος 2020-2021, κάθε σχολική μονάδα οφείλει να έχει εγκεκριμένο εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας

- Εισαγωγή του θεσμού του Συμβούλου Σχολικής Ζωής και πρόβλεψη λήψης μέτρων πρόνοιας, για την πρόληψη, την αντιμετώπιση και την καταστολή του σχολικού εκφοβισμού

- Ρύθμιση για τους διορισμούς των εκπαιδευτικών και των μελών του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) 

- Συστήνεται νέο Μητρώο Εκπαιδευτών Επαγγελματικής Κατάρτισης για τα Δημόσια ΙΕΚ

- Ορίζεται εκ νέου η διαδικασία εκλογής των υποψηφίων για την ανάδειξη στα αξιώματα του Πρύτανη και των Αντιπρυτάνεων των ΑΕΙ

- Νέο σύστημα μετεγγραφών φοιτητών

- Σύσταση ξενόγλωσσων προγραμμάτων σπουδών με δίδακτρα και ίδρυση θερινών προγραμμάτων σπουδών σύντομης διάρκειας


 

To koutipandoras.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.