"Καταστροφή τον εκτέλεσαν", έλεγε η σύζυγος του Ζαφειρόπουλου – Τι της έλεγε στο τελευταίο τηλεφώνημα

Ήταν λίγο μετά τις 19:00 το απόγευμα της Πέμπτης όταν ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος βρέθηκε νεκρός μέσα στο γραφείο του.

59e0a3a91dc524b9118b4662

Ωστόσο, νωρίτερα είχε τηλεφωνήσει στη σύζυγό του, Βίκυ Γριμάνη ότι θα καθυστερήσει γιατί είχε να συναντήσει κάτι νέους πελάτες.

«Θα αργήσω λίγο το βράδυ, γιατί μου ζήτησαν ραντεβού δυο νέοι πελάτες» ήταν τα τελευταία του λόγια στη γυναίκα του, σύμφωνα με το Έθνος.

Τα λόγια αυτά του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου επιβεβαιώνουν ουσιαστικά την εκτίμηση της αστυνομίας ότι το θύμα είχε ραντεβού με τους δολοφόνους του.

Για το λόγο αυτό οι αξιωματικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, περνούν σε πρώτη φάση από «ψιλό κόσκινο» τις υποθέσεις που χειριζόταν ο δικηγόρος. Θέλουν να διαπιστώσουν αν κάποια από αυτές σχετίζεται με το έγκλημα.

«Καταστροφή, καταστροφή τον εκτέλεσαν»

Την ίδια ώρα, κανείς από την οικογένειά του, τους φίλους του και τους συναδέλφους του δεν μπορούν να πιστέψουν τα όσα συνέβησαν μέσα σε λίγα μόλις λεπτά.

«Καταστροφή, καταστροφή τον εκτέλεσαν» ήταν τα πρώτα λόγια της συζύγου του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, η οποία δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει τι έχει συμβεί.

Η Ειρήνη Αθανασιάδη, κόρη του εκδότη της «Βραδυνής» Τζώρτζη Αθανασιάδη που δολοφονήθηκε στο γραφείο του τη νύχτα της 19ης Μαρτίου 1983 από τη 17 Νοέμβρη, η σύζυγος του Μιχάλη Ζαφειροπούλου, Βίκυ, συντετριμμένη από τη στυγερή εκτέλεση μιλούσε για καταστροφή όλο το βράδυ της Πέμπτης.

«Η γυναίκα του μου έλεγε: “καταστροφή, καταστροφή τον εκτέλεσαν! Δεν έπαθε τροχαίο, δεν πήγε από την καρδιά του, τον εκτέλεσαν!”. Όλο το βράδυ αυτό έλεγε».

Ειδικότερα, μιλώντας για την οικογένεια η κ. Αθανασιάδη είπε στους δημοσιογράφους: «Μια εξαιρετική οικογένεια, ένας εξαιρετικός άνθρωπος. Τον πατέρα του τον είχαμε δικηγόρο πάρα πολλά χρόνια όταν είχαμε την «Βραδυνή» και από τότε και με τα αδέρφια του είχαμε διατηρήσει μία άριστη φιλία. Ένας σπάνιος δικηγόρος και αυτό είναι κάτι που με συγκλονίζει γιατί με φέρνει πίσω στην ιστορία του πατέρα μου που έγινε ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που. Μπήκαν στο γραφείο του όπως μπήκαν και στο Μιχάλη. Στον πατέρα μου μπήκε ένας, στον Μιχάλη δύο. Εμένα ήταν άλλη εποχή, εποχή τρομοκρατίας, του Μιχάλη είναι ασύλληπτο. Όσο μπαινοβγαίνουν έτσι ελεύθερα όλοι αυτοί οι πληρωμένοι θα ναι δύσκολα να σταματήσει. Το τελευταίο διάστημα μόνο αυτά ακούμε στην τηλεόραση. Πληρωμένα  συμβόλαια, πληρωμένες δολοφονίες…»

Χαμός στην Κέρκυρα: Ομοφοβικό ξέσπασμα του Μητροπολίτη το βράδυ της ανάστασης παρουσία Κασσελάκη – Αντέδρασε ο κόσμος

ek nektt

Χαμός στην Κέρκυρα: Ομοφοβικό ξέσπασμα του Μητροπολίτη το βράδυ της ανάστασης παρουσία Κασσελάκη – Αντέδρασε ο κόσμος

Ο ίδιος μίλησε ψευδοδικαιωματισμούς μειοψηφιών την ώρα που περνούσε μηνύματα... αγάπης και αναστάσεως

Άννα Παναγιωτοπούλου: Το συγκινητικό αντίο της Μαρίας Καβογιάννη – «Δεν είναι τυχαίο ότι έφυγες την ημέρα της Ανάστασης…»

Καταγραφή 7

Άννα Παναγιωτοπούλου: Το συγκινητικό αντίο της Μαρίας Καβογιάννη – «Δεν είναι τυχαίο ότι έφυγες την ημέρα της Ανάστασης…»

«Δεν θα ξεχάσω πόσο με στήριξες», ανέφερε η Μαρία Καβογιάννη για την Άννα Παναγιωτοπούλου