Κατάρρευση γέφυρας στην Πάτρα: «Στο τρίτο χτύπημα έπεσε η γέφυρα και τους πλάκωσε όλους» αναφέρει τραυματίας

Σε τέσσερις συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία για την κατάρρευση τμήματος γέφυρας, της μεγάλης περιμετρικής της Πάτρας, στην περιοχή, Προάστιο

ΠΑΤΡΑ

Προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν πήραν οι 4 συλληφθέντες για την κατάρρευση της γέφυρας των Μποζαΐτικων στην Πάτρα. Οι 4 αντιμετωπίζουν την κακουργηματική κατηγορία περί παράβασης κανόνων οικοδομικής για ενέργειες παρά τους κοινώς αναγνωρισμένους τεχνικούς κανόνες που είχαν σαν αποτέλεσμα τον θάνατο ενός ατόμου.

Πρόκειται για τον τεχνικό ασφαλείας του έργου, τον εργοδηγό και τους χειριστές των δύο μηχανημάτων, που το μεσημέρι της Κυριακής έκαναν εργασίες στη γέφυρα λίγο πριν καταρρεύσει. Το αποτέλεσμα ήταν να σκοτωθεί ένα άτομο και να τραυματιστούν άλλα 14 μεταξύ των οποίων και τρεις ανήλικοι

 

Την ίδια στιγμή, τις συγκλονιστικές στιγμές από την κατάρρευση της γέφυρας στα Μποζαΐτικα της Πάτρας περιέγραψε ένας εκ των τραυματιών που βρίσκονταν στο σημείο κατά τη διάρκεια των εργασιών.

«Όπως έπεσε η γέφυρα μας πέταξε πάνω σε πέτρες… Μόλις ακούσαμε το σφυρί να χτυπάει χωρίς να μας δώσουν εντολή να εκκενώσουμε, πήγαμε να απομακρυνθούμε αλλά δεν προλάβαμε… Όσοι είμαστε από κάτω και κόβαμε, είχαμε εντολή να μπούμε, αλλά ξαφνικά ακούσαμε το σφυρί να χτυπάει… στο τρίτο χτύπημα έπεσε η γέφυρα και τους πλάκωσε όλους», ανέφερε στην κάμερα του ΑΝΤ1.

«Ακούσαμε το σφυρί και δεν προλάβαμε να βγούμε», σημείωσε στη συνέχεια.

 

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…