Καταγγελία καρκινοπαθούς: Τράπεζα κατάσχει το “ακατάσχετο” επίδομα νοσηλείας

Ο κ. Θοδωρής Κατσιμίγας, ο οποίος πάσχει καρκίνο, καλείται την ώρα που η τράπεζα κατάσχει τα 400 από τα 460 ευρώ του εν λόγω επιδόματος να πληρώσει και για φαρμακευτική περίθαλψη σχετικά με την αποκατάστασή του, καθώς η εν λόγω θεραπεία δεν καλύπτεται από τον ΕΟΠΥΥ.

Σε καταγγελία ότι τράπεζα κατάσχει το επίδομα νοσηλείας το οποίο, σύμφωνα με τον φορέα που το χορηγεί είναι ακατάσχετο, προέβη 60χρονος συνταξιούχος, στον Πύργο.

Ο κ. Θοδωρής Κατσιμίγας, ο οποίος πάσχει καρκίνο, -σύμφωνα με την ιστοσελίδα patrisnews.com– καλείται την ώρα που η τράπεζα κατάσχει τα 400 από τα 460 ευρώ του εν λόγω επιδόματος να πληρώσει και για φαρμακευτική περίθαλψη σχετικά με την αποκατάστασή του, καθώς η εν λόγω θεραπεία δεν καλύπτεται από τον ΕΟΠΥΥ.

Ωστόσο, η τράπεζα επικαλούμενη οφειλή του 60χρονου καρκινοπαθούς προς την εφορεία, ύψους 1.800 ευρώ, παρακρατεί τα 400 από τα 460 ευρώ του επιδόματος.

Μέχρι στιγμής, το συνολικό ποσό που έχει παρακρατηθεί από τον συνταξιούχου είναι περίπου 1.000 ευρώ.

«Από τη στιγμή που το επίδομα εγκρίθηκε και πήρα τα τρία μηνιάτικα αναδρομικά, η τράπεζα μου τα παρακράτησε και μου απελευθέρωσε μόνο από τους δύο μήνες τα 60 ευρώ. Στα τέλη Μαΐου ξαναμπήκε το επίδομα, απελευθέρωσαν πάλι τα 60 από τα 460 ευρώ και τα 400 είναι παρακράτηση. Συνολικά μέχρι στιγμής έχει γίνει παράνομη παρακράτηση ενός ποσού περίπου των 1.020 ευρώ. Πήγα στην τράπεζα και μου ζήτησαν το χαρτί από την απόφαση της υγειονομικής επιτροπής για τη λήψη του επιδόματος. Δεν το δέχθηκαν με την αιτιολογία ότι ο Οίκος Ναύτου δεν είναι στο ΕΟΠΠΥ, όμως ανήκει στον φορέα από το 2012 αλλά και να μην άνηκε, δεν παύει να είναι κρατικός ασφαλιστικός φορέας. Πήγα και ρώτησα στην εφορία και μου είπαν ότι ουδέποτε έχει δοθεί εντολή από αυτούς να κατάσχουν ακατάσχετα επιδόματα ασθενείας» τονίζει ο κ. Κατσιμίγας, προσθέτοντας πως προτίθεται να κινηθεί νομικά, μέσω πληρεξούσιου δικηγόρου.

Όπως επισημαίνει «είμαι σε απόγνωση διότι πριν αρρωστήσω είχαν κάποιες υποχρεώσεις. Μετά την ασθένεια δυσκολεύομαι πολύ και κάνω και μια θεραπεία πάνω σε ανδρολογικά θέματα που δεν την καλύπτει ο ΕΟΠΠΥ και τα φάρμακα είναι πανάκριβα. Δε μπορώ να ανταπεξέλθω, να πληρώνω τις υποχρεώσεις, στις οποίες ήμουν και είμαι πάντα συνεπής και να μην έχω να κάνω την ειδική διατροφή που απαιτείται ή να πάρω να φάρμακά μου. Αδυνατώ. Το επίδομα είναι μεγάλη βοήθεια για εμένα, όμως το παρακρατούν. Σχεδόν όλο το επίδομα, που είναι ακατάσχετο».

Ο δικηγόρος του 60χρονου, Θοδωρής Αντωνόπουλος, σημείωσε στην ίδια ιστοσελίδα ότι «θεωρώ ότι είναι εξοργιστική η συμπεριφορά του ελληνικού δημοσίου, αφού από τη μια στιγμή το ίδιο το ταμείο που του χορηγεί το επίδομα και τον διαβεβαιώνει ότι είναι ακατάσχετο ποσό και παρόλα αυτά προβαίνει σε κατάσχεση. Μάλιστα, για τον συγκεκριμένο άνθρωπο είναι τρομερό, λόγω της ασθένειάς του. Είναι ανάλγητη συμπεριφορά».

Η βεβαίωση του ακατάσχετου επιδόματος:

Η βεβαίωση του ακατάσχετου επιδόματος

 

Μενίδι: Βίντεο ντοκουμέντο από το φλεγόμενο ΙΧ όπου κάηκε ο 44χρονος τουρκικής καταγωγής

Μενίδι: Βίντεο ντοκουμέντο από το φλεγόμενο ΙΧ όπου κάηκε ο 44χρονος τουρκικής καταγωγής

Έρευνα της Αστυνομίας για τον άνδρα που βρέθηκε χθες απανθρακωμένος σε όχημα στο Μενίδι

Φιλιππίνες: Και δεύτερος ισχυρός σεισμός μέσα σε 24 ώρες – 6,6 Ρίχτερ η νέα σεισμική δόνηση

Φιλιππίνες: Και δεύτερος ισχυρός σεισμός μέσα σε 24 ώρες – 6,6 Ρίχτερ η νέα σεισμική δόνηση

Ο πιο πρόσφατος σεισμός σημειώθηκε περίπου στις 6:36 μ.μ. τοπική ώρα (1036 GMT) σήμερα βορειοανατολικά…

Εφιάλτης για μια 35χρονη Κινέζα στο Ν. Κόσμο-Έπεσε στο κενό ύστερα από επεισόδιο με τον σύντροφό της

Εφιάλτης για μια 35χρονη Κινέζα στο Ν. Κόσμο-Έπεσε στο κενό ύστερα από επεισόδιο με τον σύντροφό της

Θύμα κακοποίησης κατήγγειλε πως έπεσε μια γυναίκα στο Νέο Κόσμο, η οποία βρέθηκε στο κενό…