Newsroom

Newsroom

Καταλογισμός 556.500 ευρώ κατά Πανταζή Χρονόπουλου απο το ΥΠΟΙΚ

Του Μάκη Νοδάρου

Του Μάκη Νοδάρου

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για την προκλητική παραβατική συμπεριφορά του έκπτωτου δημάρχου της Ζαχάρως Πανταζή Χρονόπουλου, ο οποίος εξελέγη εκ νέου και μάλιστα από την πρώτη Κυριακή ως δήμαρχος στον πολύπαθο Δήμο της Ζαχάρως Ηλείας. Το www.apokalypseis.com φέρνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας έγγραφο του  Υπουργείου Οικονομικών και συγκεκριμένα της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων με ημερομηνία 12 Μαίου 2014 η οποία με απόφασή της: Καταλόγισε στον κ. Χρονόπουλο και σε βάρος της προσωπικής του περιουσίας , το χρηματικό ποσό των 556.500 ευρώ υπέρ της ταμιακής διαχείρισης του δήμου του , οι αρμόδιοι του οποίου καλούνται να προβούν άμεσα στην βεβαίωση του καταλογισθέντος ποσού και να υποβάλλουν την σχετική πράξη βεβαίωσης.

Παράνομες διαδικασίες 

Όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων στο έγγραφο του Υπουργείου Οικονομικών ο κ. Χρονόπουλος διατελών ως δήμαρχος στις 27/5/2009: «προέβη στο άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού στο όνομα και για λογαριασμό του δήμου Ζαχάρως , και στον λογαρισμό αυτό στις 27/5/2009 κατατέθηκε από την τράπεζα ALPHA BANK AE το ποσό των 350.000 ως δωρεά προς τον δήμο για την ανακούφιση των πυροπλήκτων.» Στο έγγραφο αναφέρεται ότι ο δήμαρχος δεν φρόντισε ώστε να ενημερωθεί η λογιστική υπηρεσία του δήμου Ζαχάρως για την ανωτέρω κατάθεση ούτε και για την ενημέρωση της ταμειακής υπηρεσίας , ώστε να εκδοθεί το προβλεπόμενο γραμμάτιο είσπραξης για το ποσό των 350.000 ευρώ και να εισαχθεί αυτό νομίμως στην ταμειακή διαχείριση του δήμου του.
Και πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης 

Για την άνω απίστευτη υπόθεση το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης στο υπ. Αριθμ. 418/Π/2011 «Εμπιστευτικό» Πόρισμά του περιγράφει με χαρακτηριστικές λεπτομέρειες την υπόθεση και αναφέρει μεταξύ άλλων:  

Το εν λόγω ακίνητο κρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο ως το μόνο κατάλληλο για την δημιουργία αποθηκών, χώρου στάθμευσης και συνεργείου επισκευής αυτοκινήτων του δήμου.
Το ΔΣ κατά πλειοψηφία εξουσιοδότησε τον κ. Χρονόπουλο να υπογράψει την σύμβαση της αγοραπωλησίας και όρισε την εκτιμητική επιτροπή.

Για περισσότερες λεπτομέρειες διαβάστε όλο το ρεπορτάζ εδώ: www.apokalypseis.com

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…