Newsroom

Newsroom

Kατάληψη «Mundo Nuevo»: 8 προσαγωγές και 4 συλλήψεις κατά την επιχείρηση εκκένωσης

Η συνέλευση της κατάληψης «Mundo Nuevo» έχει καλέσει σε διαδήλωση υπεράσπισης της κατάληψης το απόγευμα, Δευτέρα 28/11 στις 18:00, στην Καμάρα.

317368462 519994266838683 5255614043635523880 n

Σε οκτώ προσαγωγές, από τις οποίες οι τέσσερις μετατράπηκαν σε συλλήψεις, προχώρησαν οι αστυνομικές Αρχές της Θεσσαλονίκης κατά την επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης «Mundo Nuevo» επί της οδού Σιατίστης τις πρώτες πρωινές ώρες. Το κτίριο βρίσκεται στο κέντρο της πόλης.

Οι οκτώ προσαχθέντες βρίσκονταν εντός του κτιρίου ή στον περιβάλλοντα χώρο αυτού, κατά την αστυνομική επιχείρηση που ξεκίνησε νωρίς το πρωί, παρουσία δικαστικού λειτουργού.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το συγκεκριμένο κτίριο βρίσκεται επί της οδού Σιατίστης (με Φιλίππου), ανήκει στον δήμο Θέρμης και τελούσε υπό κατάληψη τα τελευταία 7 χρόνια από ομάδα αντιεξουσιαστών. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως κατασχέθηκαν διάφορα αντικείμενα μέσα από το κτίριο καθώς και ότι θα ακολουθήσουν επίσημες ανακοινώσεις.

Η κατάληψη κατήγγειλε την εισβολή της αστυνομίας και απεύθυνε κάλεσμα για στήριξη στο οποίο ανταποκρίθηκαν άμεσα αλληλέγγυοι και αλληλέγγυες.

Η συνέλευση της κατάληψης «Mundo Nuevo» έχει επίσης καλέσει σε διαδήλωση υπεράσπισης της κατάληψης το απόγευμα, Δευτέρα 28/11 στις 18:00, στην Καμάρα.

Υπενθυμίζεται πως η σημερινή (28/11) έφοδος της αστυνομίας σε κατάληψη έρχεται μετά το όργιο καταστολής που σημειώθηκε πριν από λίγες μέρες στη μεγάλη επιχείρηση στα προσφυγικά της λεωφόρου Αλεξάνδρας, όπου και συνελήφθησαν 78 άτομα, τα οποία όμως δεν εκκενώθηκαν καθώς οι κάτοικοι επέστρεψαν σε αυτά. Οι δικηγόροι των συλληφθέντων κατήγγειλαν αστυνομική βία εκτός αλλά και εντός των δικαστηρίων επί δύο τελευταίες ημέρες, καθώς και την κακοποίηση και κράτηση δεκάδων ανθρώπων.

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη