Newsroom

Newsroom

Καταγγελίες Μιχαλολιάκου για επαφές με Μουρούτη και δύο υπουργούς (video)

Σε αποκαλύψεις αναφορικά με τις σχέσεις στελεχών της Νέας Δημοκρατίας και υπουργών της κυβέρνησης Σαμαρά, με τον ίδιο και με…

mixaloliakos 9

Σε αποκαλύψεις αναφορικά με τις σχέσεις στελεχών της Νέας Δημοκρατίας και υπουργών της κυβέρνησης Σαμαρά, με τον ίδιο και με άλλους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, προέβη ο Νίκος Μιχαλολιάκος, στο πλαίσιο της συζήτησης για την άρση της ασυλίας του, που διεξήχθη το πρωί της Τετάρτης στη Βουλή.

Ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, είπε μεταξύ άλλων, ότι ο Μπαλτάκος του ζητούσε να συνομιλούν σε εξωτερικούς χώρους φοβούμενος μήπως καταγράφονται από κοριούς ή κάμερες, ενώ κατήγγειλε, ότι μέσα στα δύο κινητά τηλέφωνα που του έχει κατασχέσει η αντιτρομοκρατική, υπάρχουν κλήσεις του προϊσταμένου του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Γιώργου Μουρούτη, ο οποίος ήθελε επαφές με το κόμμα του. Είπε παράλληλα ότι δύο υπουργοί του Σαμαρά, έκαναν μαζί του μυστικές επαφές εκτός των γραφείων της Βουλής, γιατί ήθελαν να προσεταιριστούν τη Χρυσή Αυγή.

 «Δεν είναι όμως μόνο ο Μπαλτάκος. Μέσα στα τηλέφωνα, τα δύο κινητά που μου κατέσχεσε η αντιτρομοκρατική υπήρχε ένα όνομα και κάποιες κλήσεις. Γεώργιος Μουρούτης. Ο οποίος ήθελε κι αυτός επαφές. Καθώς και δύο υπουργοί της Νέας Δημοκρατίας, σε μυστικές επαφές, εκτός των γραφείων της Βουλής. Ήθελαν να μας προσεταιριστούν. Και μη μου πείτε ότι είναι πρωτόγνωρο. Το έχουν κάνει πολλές φορές. Το έκαναν το 1977 με την εθνική παράταξη, το έκαναν με την ΕΠΕΝ στις εκλογές του ’89-’90 όταν υπόσχονταν την αποφυλάκιση του Παπαδόπουλου, το έκαναν διαλύοντας τον Καρατζαφέρη, το κάνουν και τώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νίκος Μιχαλολιάκος.

 

 

Πετούν τη μπάλα στην εξέδρα

Στο μεταξύ ο Γιώργος Μουρούτης δήλωσε ότι δεν έχει συναντηθεί ποτέ με κανένα στέλεχος της Χρυσής Αυγής, ούτε με τον αρχηγό της και πως πρόκειται για τη μεγαλύτερη αθλιότητα που έχει ακούσει:  «Τον κ. Μιχαλολιάκο δεν τον έχω συναντήσει ποτέ στη ζωή μου.  Ούτε και κανένα άλλο στέλεχος ή βουλευτή της Χ.Α. έχω συναντήσει, ιδιωτικά ή τυχαία, ποτέ στη ζωή μου. Πρόκειται για την μεγαλύτερη αθλιότητα που έχω ακούσει», σημείωσε ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, χωρίς πάντως να διευκρινίσει αν μίλησε ποτέ στο τηλέφωνο με τον Νίκο Μιχαλολιάκο, όπως άλλωστε κατήγγειλε ο τελευταίος.

Ο κ. Μουρούτης, κατά την προσφιλή τακτική των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, που σε τουλάχιστον μία περίπτωση -εκείνη των Μπαλτάκου-Κασιδιάρη-, αποδείχθηκε ότι είχαν στενές επαφές με το νεοναζιστικό μόρφωμα, πέταξε τη μπάλα στην εξέδρα, απαντώντας γενικόλογα ότι δεν έχει συναντήσει ποτέ, ούτε καν τυχαία, οποιοδήποτε στέλεχος της Χρυσής Αυγής. Ο Νίκος Μιχαλολιάκος όμως δεν ισχυρίστηκε ποτέ ότι συναντήθηκε με τον Γιώργο Μουρούτη, αλλά ότι έχουν μιλήσει στο τηλέφωνο, γιατί ο συνεργάτης του πρωθυπουργού ήθελε επαφές με το κόμμα.

Είναι η δεύτερη φορά μετά τη δημοσιοποίηση της συζήτησης Μπαλτάκου-Κασιδιάρη, που η Νέα Δημοκρατία, αρνείται να απαντήσει στα καταγγελλόμενα επί της ουσίας και να ζητήσει τη διερεύνησή τους. Αν όμως ισχύουν όσα οι βουλευτές και ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής έχουν ισχυριστεί, τότε είναι εμφανές ότι άνθρωποι του στενού περιβάλλοντος του Αντώνη Σαμαρά, διατηρούν επαφές με μια ακροδεξιά, φιλοναζιστική οργάνωση, την οποία επιχειρούσαν να μετατρέψουν σε “σοβαρή Χρυσή Αυγή”. Κι αν την πρώτη φορά ο πρωθυπουργός ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε, τώρα σίγουρα δεν μπορεί να κάνει το ίδιο, δεδομένου και του γεγονότος ότι ο Μιχαλολιάκος εκτός από τον Γιώργο Μουρούτη, εμπλέκει και δύο υπουργούς του. 

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…