Newsroom

Newsroom

Καταγγελίες για μαχαίρια και βία από μέλη της ΔΑΠ στις φοιτητικές εκλογές σε Ρέθυμνο και Κομοτηνή

Μαχαίρια στην Κομοτηνή, «ξύλο» στο Ρέθυμνο - Αντιδράσεις από τις φοιτητικές παρατάξεις

4140838

Δύο καταγγελίες για βίαιες επιθέσεις κατά άλλων φοιτητών από άτομα που πρόσκεινται στη ΔΑΠ, έγιναν χθες, κατά τη διάρκεια των φοιτητικών εκλογών που έφεραν για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες στη δεύτερη θέση την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, χάνοντας έτσι την παντοκρατορία της από την Πανσπουδαστική ΚΣ που πρόσκειται στην ΚΝΕ και το ΚΚΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ανατροπή στις φοιτητικές εκλογές: Για πρώτη φορά μετά από 30 χρόνια έχασε η ΔΑΠ – Ιστορική νίκη της Πανσπουδαστικής ΚΣ

Οι καταγγελίες αφορούν περιστατικά που συνέβησαν στην Κομοτηνή, όπου η ΔΑΠ φέρεται να κάλεσε πληρωμένους μπράβους στην Γενική Συνέλευση της Νομικής Κομοτηνής οι οποίοι απείλησαν φοιτητές ακόμα και με μαχαίρια, και το Ρέθυμνο, όπου μέλος της ΟΝΝΕΔ φέρεται να επιτέθηκε λεκτικά, εκστομίζοντας φράσεις, όπως «βούλωσε το», ενώ στη συνέχεια χτύπησε στο πρόσωπο το μέλος της συλλογικότητας ΑΕΠ-ΕΑΑΚ.

Κομοτηνή: «Με μαχαίρια απειλούσαν μπράβοι της ΔΑΠ φοιτητές στην Κομοτηνή»

Προβληματισμό για τις σχέσεις της ΔΑΠ με άτομα της «νύχτας» δημιουργούν οι καταγγελίες για το περιστατικό στην Κομοτηνή, όπου σύμφωνα με φοιτητές, άτομα με μαχαίρια επιχείρησαν να διαλύσουν την εκλογική διαδικασία.

Σε ανακοίνωση του σχήματος Παρανομία – ΕΑΑΚ τονίζεται μεταξύ άλλων:

«Αξιοποιώντας τον σταθερό και μακροχρόνιο δεσμό της με την νύχτα (για τρίτη φορά το τελευταίο χρόνο μετά τις περσινές εκλογές και το πάρτυ ΕΑΑΚ), έφεραν 8 μπράβους -λογικά από τους γνωστούς φουσκωτούς «φίλους» που φέρνουν στα φουαγιέ- με σκοπό να τρομοκρατήσουν τους αγωνιστές φοιτητές και να προβοκάρουν την διαδικασία, ώστε τελικά να την διαλύσουν.
 
Οι δαπίτες με τις πλάτες των κρυμμένων έξω από το αμφιθέατρο μπράβων προκαλούν χυδαία μέλη των αυτόνομων σχημάτων, οι οποίοι πέφτουν στην παγίδα και ενώ πηγαίνουν προς τους δαπίτες για να τους εκφοβίσουν διαπιστώνουν ότι βρίσκονται εκεί μπράβοι, οι οποίοι τους απειλούν μάλιστα, και έτσι ακολουθεί συμπλοκή φοιτητών με τους φουσκωτούς. Η υγιής πλειοψηφία των φοιτητών απαιτεί έντονα την απομάκρυνσή των μπράβων και των δαπιτών που τους κουβάλησαν, ενώ αυτοί επί μισή ώρα επιμένουν να παραμένουν στον χώρο και απειλούν φοιτητές επιδεικνύοντας σουγιάδες και εκστομίζοντας απείρου κάλλους «υποσχέσεις». Τελικά αποχώρησαν -όπως και οι πάτρονές τους οι δαπίτες- και η Γενική Συνέλευση αναβλήθηκε για την Τετάρτη 23/10»

Η ανακοίνωση της ΑΡΕΝ αναφέρει:

Έφτασαν όμως στο αποκορύφωμα της χυδαιότητας τους όταν κάλεσαν τους μπράβους τους με σκοπό να διαλύσουν την διαδικασία εφόσον διαπίστωσαν ότι οι συσχετισμοί δεν τους ευνοούν, τα τρενάκια τους μάλλον δεν ήταν αρκετά! Η τακτική τους όμως αυτή δεν μας εκπλήσσει. Αφού «καταδίκασαν την βία απ’ όπου κι αν προέρχεται» διακηρύσσοντας την αστική τους δημοκρατία, πλήρωσαν μπράβους να ξυλοκοπήσουν φοιτητές και κυριολεκτικά να εδραιώσουν την δική τους «δημοκρατία», τον φασισμό τους! Και ποιο τελικά το αποτέλεσμα όλων αυτών; ξυλοκοπήθηκαν τρεις συμφοιτητές μας, πολλοί άλλοι τραμπουκίστηκαν και εν τέλει η ΔΑΠ πέτυχε τον αρχικό της σκοπό, να διαλύσει τη συνέλευση. Με τον ίδιο τρόπο που η ακροδεξιά κυβέρνηση καταστέλλει αγώνες και κινητοποιήσεις, τα τσιράκια τους στο πανεπιστήμιο θέτουν φραγμούς σε συλλογικές αγωνιστικές αποφάσεις αποδεικνύοντας πόσο καλοί μαθητές του Βορίδη και του Κρανιδιώτη είναι.
 
Καταγγέλλουμε την ΔΑΠ – ΝΔΦΚ, τους τραμπούκους της και τις συμμορίτικες πρακτικές της που ως στόχο έχουνε τον εκφοβισμό και την τρομοκράτηση κάθε προσπάθειας συλλογικής διεκδίκησης των φοιτητών και τη συρρίκνωση κάθε έννοιας δημοκρατίας στο πανεπιστήμιο. Απέναντι στη θεωρία των δύο άκρων, εμείς ως Αριστερή Ενότητα θεωρούμε πως άκρο αποτελεί μόνο η βία των μνημονίων, η φτωχοποίηση και ο εκφασισμός της κοινωνίας. Σε αυτήν την έντονα ταξική βία αντιπαρατάσσουμε την αντιβία των συλλογικών αγώνων για την αξιοπρέπεια, την αλληλεγγύη και την αυτοοργάνωση.

 

Ρέθυμνο: Επίθεση σε φοιτήτρια από μέλος της ΟΝΝΕΔ Ρεθύμνου

Στο Ρέθυμνο, μέλος της ΟΝΝΕΔ Ρεθύμνου τα στοιχεία του οποίου έχει στην κατοχή του το documentonews.gr, αποφάσισε να κλιμακώσει την ένταση προχωρώντας σε τραμπουκισμούς ακόμη και σε φυσική επίθεση εναντίον της φοιτητικής συλλογικότητας ΑΕΠ-ΕΑΑΚ στο τμήμα Πολιτικών Επιστημών. 

Πιο συγκεκριμένα, όταν ένας στρατιωτικός προσήλθε στην εκλογική διαδικασία για να ψηφίσει του επισημάνθηκε από το μέλος της ΑΕΠ-ΕΑΑΚ πως η συμμετοχή του αντιβαίνει τις αποφάσεις τόσο του ΔΣ, όσο και του καταστατικού. Τότε ένα «δραστήριο» μέλος της ΟΝΝΕΔ που βρισκόταν στον χώρο και δεν φαίνεται να έχει κάποια σχέση με τον Πανεπιστήμιο επιτέθηκε λεκτικά, εκστομίζοντας φράσεις, όπως «βούλωσε το», ενώ στη συνέχεια χτύπησε στο πρόσωπο το μέλος της ΑΕΠ. Εκείνη τη στιγμή μέλη των άλλων παρατάξεων (ΠΑΣΠ, ΠΚΣ) αντέδρασαν και ένα μέλος της ΟΝΝΕΔ απομακρύνθηκε αθόρυβα. 

Αξίζει να σημειωθεί, πως το συγκεκριμένο άτομο δεν είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιεί επίθεση σε φοιτητές του τμήματος Πολιτικών Επιστημών, αφού κάτι ανάλογο είχε πραγματοποιηθεί σε προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση. 

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και η ΟΝΝΕΔ Ρεθύμνου φαίνεται πως πολιτεύονται στη βάση του τραμπουκισμού και της βίας, ώστε να εξασφαλίσουν τις πολυπόθητες ψήφους που θα νομιμοποιήσουν και την πανεπιστημιακή αστυνομία. Τα «γαλάζια παιδιά» στα καλύτερα τους. 

Ο ανεκδιήγητος Τραμπ εξισώνει τους διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης με τους νεοναζί της Σάρλοτσβιλ

5a621d8a1dc5248e048b4573 1

Ο ανεκδιήγητος Τραμπ εξισώνει τους διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης με τους νεοναζί της Σάρλοτσβιλ

«Η Σάρλοτσβιλ δεν ήταν τίποτε απολύτως, τίποτε σε σύγκριση με το επίπεδο μίσους που έχετε…