Καταγγελία για τσουβάλια με λεφτά α λα Sprider – Διεκόπη η συνέντευξη Τύπου του προέδρου της Ηλεκτρονικής (BINTEO & ΦΩΤΟ)

Σε μια σοβαρή καταγγελία προχώρησε on air το μέλος της Ε.Γ. της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Γιάννης Κομνηνός, έξω από το υπ. Εργασίας μετά την αναβολή της τριμερής συνάντησης. Ο Κομνηνός έκανε λόγο για τσουβάλια με λεφτά -τα οποία προέκυψαν μετά τα bazaar της εταιρίας λίγο πριν κλείσει, παραλληλίζοντας με ό,τι είχε προηγηθεί με το λουκέτο των Sprider.

570f88f91dc524534c8b467f 1

«Είναι ίδια κατάσταση ακριβώς, με την κατάσταση που βίωσαν οι εργαζόμενοι των Sprider Stores. Τότε, ο μεγαλοεπιχειρηματίας, Χατζηιωάννου, μετά το bazaar που είχε κάνει για ένα – ενάμιση μήνα, τα λεφτά τα κουβάλαγε με τα τσουβάλια και τα αποθήκευε σε δικό του μέρος» είπε αρχικά ο κ. Κομνηνός.

Με τον ίδιο να προσθέτει: «Το ίδιο ακριβώς έχει κάνει και η εργοδοσία της Ηλεκτρονικής. Οι πληροφορίες που έχουμε εμείς λένε ότι από το bazzar που έχει κάνει, τις εκπτώσεις δηλαδή, όλο το προηγούμενο διάστημα έχουν μαζέψει εκατομμύρια, τα οποία πρέπει να αποδοθούν στους εργαζόμενους».

Ο Γιάννης Κομνηνός έστρεψε τα πυρά του τόσο κατά της κυβέρνησης όσο και κατά της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας, καθώς αμφότεροι γνώριζαν για το κανόνι της εταιρίας, όπως επισημαίνει ο ίδιος.

Τέλος, δεν προκύπτει θέμα με καταβολή δεδουλευμένων, όμως όπως αναφέρει ο κ. Κομνηνός δεν έχουν δοθεί στους εργαζόμενους ούτε χαρτιά απόλυσης ούτε οι απαιτούμενες αποζημιώσεις.

Δείτε το βίντεο:


Διεκόπη η συνέντευξη Τύπου του Σρούτση

Μετά από έντονη παρέμβαση των εργαζομένων, η συνέντευξη Τύπου του προέδρου διευθύνοντα συμβούλου της εταιρίας, Γιάννη Σρούτση, διεκόπη και ορίστηκε συνάντηση για την επόμενη εβδομάδα μεταξύ των εργαζομένων και του κ. Στρούτση.

Βασικό αίτημα των εργαζομένων είναι η διευθέτηση των εργασιακών εκκρεμοτήτων και η καταβολή των αποζημιώσεών τους. Μάλιστα, οι εργαζόμενοι κατηγόρησαν τον κ. Στρούτση για έλλειψη ενημέρωσής τους από την πλευρά του και ζήτησαν σε έντονο ύφος την ακύρωση της πτωχευτικής διαδικασίας.


Στο πλευρό των εργαζομένων το υπουργείο

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο εργασίας, αναφέρεται πως ο Γιώργος Κατρούγκαλος είναι στο πλευρό των εργαζομένων, επαναλαμβάνοντας την πάγια δέσμευση του υπουργείου για την υποστήριξη του δικαιωμάτων των εργαζομένων σε όλη την φάση εξέλιξης της πτωχευτικής διαδικασίας.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Η τριμερής συμφιλιωτική διαδικασία που είχε προγραμματιστεί για σήμερα στις 11:00 π.μ. στο Υπουργείο Εργασίας δεν πραγματοποιήθηκε αφού η εταιρεία δεν παρουσιάστηκε εν όψει του ότι το αίτημα της για πτώχευση έγινε δεκτό και ήδη ορίστηκε σύνδικος.

Πραγματοποιήθηκε όμως συνάντηση του Υπουργού και του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας με τους εργαζόμενους της εταιρείας και εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων.

Ο Υπουργός Εργασίας επανέλαβε την πάγια δέσμευση του Υπουργείου για την υποστήριξη του δικαιωμάτων των εργαζομένων σε όλη την φάση εξέλιξης της πτωχευτικής διαδικασίας.

Παράλληλα το Υπουργείο Εργασίας θα αναλάβει πρωτοβουλίες για την ανακούφιση των εργαζομένων ενεργοποιώντας προγράμματα που έχει στην διάθεση του (όπως το Ταμείο Παγκοσμιοποίησης) ενώ και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι πρέπει να αναλάβουν πρωτοβουλίες και να ασκήσουν ένδικα μέσα για την αξιοποίηση νομοθετικών πρωτοβουλιών της Κυβέρνησης που διασφαλίζουν τις απαιτήσεις τους ιδίως δε τις αποζημιώσεις». 

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…