Newsroom

Newsroom

Το καταδρομικό "Μασκβά" στέλνει η Μόσχα στην ανατολική Μεσόγειο

Πριν από λίγες ώρες έγινε γνωστό πως η Ρωσία στέλνει ένα καταδρομικό στην ανατολική Μεσόγειο για να ηγηθεί των επιχειρήσεων…

Πριν από λίγες ώρες έγινε γνωστό πως η Ρωσία στέλνει ένα καταδρομικό στην ανατολική Μεσόγειο για να ηγηθεί των επιχειρήσεων του πολεμικού της ναυτικού στην περιφέρεια. Όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, πρόκειται για το πλοίο “Μασκβά”, το οποίο είναι εξοπλισμένο με κατευθυνόμενους πυραύλους, ενώ οι ένοπλες δυνάμεις των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής συνεχίζουν τις προετοιμασίες για ενδεχόμενη στρατιωτική επέμβαση στη Συρία.

Το καταδρομικό Μασκβά αναμένεται να φθάσει στην ανατολική Μεσόγειο —όπου θα ενωθεί με μια ομάδα άλλων ρωσικών πολεμικών πλοίων— σε περίπου δέκα ημέρες. Μαζί του πλέουν ένα αντιτορπιλικό από τον στόλο της Βαλτικής και μια φρεγάτα από το στόλο της Μαύρης Θάλασσας.

«Το καταδρομικό Μασκβά κατευθύνεται στα στενά του Γιβραλτάρ. Κατά προσέγγιση σε 10 ημέρες θα εισέλθει στην ανατολική Μεσόγειο, όπου θα αναλάβει επικεφαλής της ναυτικής δύναμης στην θαλάσσια αυτή περιοχή», είπε η πηγή που επικαλέστηκε το πρακτορείο.

Την περασμένη εβδομάδα το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανέφερε ότι και άλλα πολεμικά, περιλαμβανομένου του Μασκβά, επρόκειτο να σταλούν στην Μεσόγειο, σημειώνοντας πάντως ότι οι ελιγμοί αυτοί αποτελούν συνηθισμένες κινήσεις.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα το Interfax μετέδωσε ότι η Ρωσία στέλνει ένα αναγνωριστικό σκάφος στην περιφέρεια, το οποίο όμως θα πλέει και θα επιχειρεί χωριστά από την υπόλοιπη ναυτική δύναμη.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν σε μια συνέντευξή του που δόθηκε στην δημοσιότητα σήμερα δεν απέκλεισε η Μόσχα να ενέκρινε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών την ανάληψη στρατιωτικής δράσης εναντίον της κυβέρνησης της Συρίας, εάν παρουσιαστούν αδιάσειστες αποδείξεις που να τεκμηριώνουν ότι οι συριακές τακτικές δυνάμεις είναι αυτές οι οποίες ευθύνονται για την επίθεση με χημικά όπλα σε προάστιο της Δαμασκού την 21η Αυγούστου. Σημείωσε όμως παράλληλα ότι οποιαδήποτε επιχείρηση άνευ της έγκρισης του ΟΗΕ θα ήταν παράνομη και πως αν κάτι τέτοιο συμβεί, η Ρωσία θα αντιδράσει.

Ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ έχει δηλώσει ότι η Ρωσία δεν έχει καμιά πρόθεση να παρασυρθεί να εμπλακεί στη σύρραξη στη Συρία.

Διαβάστε ακόμη: Πούτιν προς ΗΠΑ: Αν επιτεθείτε, θα αντιδράσουμε

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…