Καταδικάστηκε ο Νικ Καλάθης

Με ποινή φυλάκισης έξι μηνών με τριετή αναστολή καταδικάστηκε ο Νικ Καλάθης από το Δ' Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών.

Ειδικότερα, ο άσος του Παναθηναϊκού καταδικάστηκε για σωματική βλάβη από αμέλεια κατά συρροή για ατύχημα που είχε στις 13 Νοεμβρίου 2011, ενώ απαλλάχθηκε από την κατηγορία για εγκατάλειψη τροχαίου.

Ο Καλάθης έδωσε το “παρών” στο Πλημμελειοδικείο μαζί με τη σύντροφό του, παρότι τα θύματα δεν εμφανίστηκαν, αφού είναι κάτοικοι Νορβηγίας, πλέον.

Ο εισαγγελέας πρότεινε την παραπάνω ποινή στον αρχηγό του “τριφυλλιού”, η οποία έγινε αποδεκτή, όμως δεν θα επηρεάσει καθόλου τις υποχρεώσεις του με τον Παναθηναϊκό και την Εθνική ομάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του eurohoops.net, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός, ήταν πλήρως ενημερωμένη για το συμβάν. Εκπροσωπήθηκε στο δικαστήριο από τον υπεύθυνο ασφαλείας, Μιχάλη Γεωργαντή. 

Ο Καλάθης πρόκειται να ασκήσει το δικαίωμά του και να καταθέσει έφεση τη Δευτέρα (27/11). Η δικηγόρος του αθλητή ανέφερε στην ακροαματική διαδικασία ότι πρόκειται για “όλως ελαφρά σωματική βλάβη” και ζήτησε από το δικαστήριο τη μετατροπής της κατηγορίας. Ωστόσο, το αίτημα απορρίφθηκε.