Κατά μέτωπο επίθεση Τσίπρα: "Εγώ παιδί των καταλήψεων, εσείς παιδί της Siemens και της διαπλοκής" – Εκλογές ζήτησε ο Μητσοτάκης

Αντεγκλήσεις, ειρωνείες και επί προσωπικού επιθέσεις χαρακτήρισαν τη διαδικασία της συζήτησης για τη διαφθορά και τη διαπλοκή που πραγματοποιήθηκε στη Βουλή κατόπιν αιτήματος του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

57fbab5e1dc52407798b4584

Ο Αλέξης Τσίπρας έθιξε μία σειρά από ζητήματα, δεδομένης της διαχρονικής και πολύπλευρης σχέσης της ΝΔ με διαπλεκόμενα συμφέροντα.

«Ζούμε μία διαρκή απόπειρα μεταμοντέρνας μορφής πραξικοπήματος με όπλα τη συκοφαντία και την προπαγάνδα» είπε χειροκροτούμενος από τους βουλευτές της πλειοψηφίας, συνδέοντας τη ΝΔ με το ευνοημένο –πριν το διαγωνισμό- μιντιακό κατεστημένο.

Για τις τηλεοπτικές άδειες τόνισε ότι οι καναλάρχες επί ΣΥΡΙΖΑ πέρασαν από το ταμείο, ενώ για την περίπτωση του κ. Καλογρίτσα  σημείωσε πως έφυγε την αμέσως επόμενη στιγμή, όταν διαπιστώθηκε ότι δεν πληροί τα κριτήρια. «Ρωτήστε τον κ. Θεοδωρικάκο αν θέλετε περαιτέρω πληροφορίες» είπε με νόημα.

Στο ίδιο πλαίσιο και η αναφορά του για τον μεγαλοεπιχειρηματία Βγενόπουλο, ρωτώντας τον κ. Μητσοτάκη αν τώρα που του ασκήθηκε ποινική δίωξη θα συνεχίσει να παριστάνει τον συνήγορό του.

Εκεί που δεν μπόρεσε να δώσει για άλλη μια φορά απάντηση ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν όταν ο πρωθυπουργός κλείνοντας τον ρώτησε αν υπάρχει σκάνδαλο Siemens. 

Παίρνοντας τον λόγο ο πρόεδρος της ΝΔ μέμφθηκε απλώς την κυβέρνηση διότι όπως είπε επί των ημερών της είναι πιθανό να απαλλαγούν οι κατηγορούμενοι για τη Siemens, λόγω της καθυστερημένης μετάφρασης ενός βουλεύματος.

Μιλώντας για το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε την κυβέρνηση για προσπάθεια ελέγχου του τηλεοπτικού τοπίου, ενώ δεσμεύθηκε ότι όταν το κόμμα του έλθει στην εξουσία του θα καταργήσει τον νόμο Παππά, απελευθερώνοντας τον αριθμό των αδειών, αλλά θέτοντας αυστηρά κριτήρια και προϋποθέσεις για τα κανάλια.

«Επιχειρήσατε
να στήσετε ένα νέο βολικό σύστημα διαπλοκής» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι με τον περιορισμό των αδειών επιχείρησε να στήσει μιντιακό ολιγοπώλιο, ενώ καταλήγοντας ζήτησε εκ νέου εκλογές. 

Τσίπρας: «Ζούμε μία διαρκή απόπειρα μεταμοντέρνας μορφής πραξικοπήματος»

Με κατά μέτωπο επίθεση ξεκίνησε το λόγο του ο Αλέξης Τσίπρας,χαρακτηρίζοντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως απολογούμενο σε αυτή τη διαδικασία. 

Συγκεκριμένα είπε πως στην προηγούμενη συζήτηση για την Παιδεία ο πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης επέλεξε να αποδράσει. «Σήμερα θα απολογηθείτε για τα ψεύδη, τις συκκοφαντίες και τα πεπραγμένα σας» τόνισε προς τον κ. Μητσοτάκη.

«Ο καθένας έχει τη δική του ιστορία και εσείς τη δική σας» επισήμανε και πρόσθεσε ότι «συμμαχήσατε αμέσως με το παλιό και πιο διεφθαρμένο σύστημα στη χώρα, με όσους φταίνε για τη χρεοκοπία του τόπου». 

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι τέσσερις μήνες μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου, όταν ανέλαβε ο κ. Μητσοτάκης πρόεδρος της ΝΔ, παρά τη νωπή λαϊκή εντολή άρχισε να ζητά επίμονα εκλογές. Επίσης, έκανε λόγο και για ταύτιση της ΝΔ με το μιντιακό κατεστημένο και συγκεκριμένα στη «λυσσώδη επίθεση κατά της προσφάτως εκλεγμένης κυβέρνησης».

«Η περίοδος αυτή θα αποτελέσει αντικείμενο μελέτης για ιστορικούς αναλυτές, λόγω της απόπειρας αλλοίωσης της λαϊκής βούλησης και εντολής» είπε ο πρωθυπουργός, για να συμπληρώσει ότι λαμβάνει χώρα μία διαρκής απόπειρα μεταμοντέρνας μορφής πραξικοπήματος με όπλα τη συκοφαντία και την προπαγάνδα.

Εν συνεχεία ανέλυσε πως το εν λόγω πραξικόπημα βρίσκεται στην τρίτη πράξη του, αφού οι δύο πρώτες -σύμφωνα με τον πρωθυπουργό- ήταν κατά τη διάρκεια του δημοψηφίσματος και της ασύστολης καταστροφολογίας κατά την πρώτη αξιολόγηση αντίστοιχα.

«Εσείς και οι φίλοι σας δεν αντέχετε άλλο να μένετε μακριά από τις καρέκλες της εξουσίας, αλλά πρέπει να το χωνέψετε ότι θα μείνετε για πολλά χρόνια μακριά από τα κυβερνητικά έδρανα» είπε, ενώ για το διαγωνισμό των αδειών επισήμανε ότι «για πρώτη φορά μετά τη μεταπολίτευση οι καναλάρχες περνούν από το ταμείο».

Στρέφοντας και πάλι τα πυρά του επί προσωπικού προς τον πολιτικό του αντίπαλο, τόνισε: «Πιο εύκολα θα μας πείσετε ότι ήσασταν 6 μηνών πολιτικός κρατούμενος παρά ότι η ΝΔ δεν είναι διαπλεκόμενη».

«Επί 27 χρόνια είχατε μετατρέψει το Σύνταγμα σε κουρελόχαρτο. Ήταν σύμφωνη με το Σύνταγμα κ. Μητσοτάκη η μη διευθέτηση των αδειών επί 27 χρόνια; Γιατί ακυρώθηκαν και αναβλήθηκαν οι διαγωνισμοί;» διερωτήθηκε ο πρωθυπουργός, κάνοντας παράλληλα αναφορά στον σκανδαλώδη διαγωνισμό της DIGEA και στο πενιχρό αντίτιμό του στα δημόσια ταμεία. 

Αναφορικά με το θέμα Καλογρίτσα ο πρωθυπουργός ειρωνεύτηκε τον κ. Μητσοτάκη, προτρέποντάς τον να ζητήσει σχετικές πληροφορίες από τον στενό του σύμβουλο και επί χρόνια συνέταιρο του εργολάβου, κ. Θεοδωρικάκο.

Μετέπειτα, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στην Εξεταστική Επιτροπή για τα δάνεια ΜΜΕ και κομμάτων, σημειώνοντας λεγόμενα καναλαρχών και τραπεζιτών που εξετάστηκαν. Ανέφερε συγκεκριμένα το δανεισμό «αέρα – πατέρα» του Ψυχάρη και την παραδοχή του Μπόμπολα για την ευθύνη των μετόχων.

Ο πρωθυπουργός αποκάλεσε υπόδικο τον κ. Κοντομηνά για απάτη και απιστία κατά του ελληνικού δημοσίου, που παρουσιάζεται ως τιμητής νομιμότητας στον τόπο, στέλνοντας δημοσιογράφους με περούκες και απειλώντας πως θα ρίξει την κυβέρνηση όπως έριξε κι άλλες.

«Δεν θα κάνουμε πίσω, δεν έχω δεσμεύσεις και λογαριασμούς με κανέναν» ξεκαθάρισε ο κ. Τσίπρας, αιτιολογώντας τα λεγόμενά του με το επιχείρημα πως «ούτε εξοπλιστικά θα βρείτε σε εμάς ούτε θαλασσοδάνεια και μίζες». 

Για την τράπεζα Αττικής είπε πως «πήγατε για μαλλί και βγήκατε κουρεμένοι», εξαιτίας των θαλασσοδανείων που υπάρχουν από την τράπεζα σε ΠΑΣΟΚ – ΝΔ, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας ήταν ο κ. Μάναλης, εκ των πρωτεργατών του μαύρου στην ΕΡΤ και συνδεδεμένος με τον δημοσιογράφο – εκβιαστή Μουσά. Επιπρόσθετα, σημείωσε και το παράδειγμα της κ. Ζευγώλη, που κατέχει σημαντικό αξίωμα στην τράπεζα ακόμα και σήμερα και ήτανστενή συνεργάτης του κ. Σταϊκούρα.

Ο κ. Τσίπρας έκανε αναφορά στο θαμμένο πόρισμα του εισαγγελέα Καλούδη, το οποίο η συγκυβέρνηση Βενιζέλου – Σαμαρά φρόντισε να οδηγήσει στις καλένδες νομοθετώντας την ασυλία τραπεζικών στελεχών.

Από το στόχαστρο του δεν ξέφυγε ούτε η κ. Γεννηματά, με τον πρωθυπουργό να στρέφεται με ειρωνεία προς την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, αφού αναρωτήθηκε αν θα απαντήσει η ίδια ή ο Βενιζέλος για το πού πήγαν τα 16 εκατ. ευρώ από τα ταμεία του ΠΑΣΟΚ.  

Εκτενής ήταν και η αναφορά του στις αμαρτωλές συμβάσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ, αφού σύμφωνα με τους ελέγχους αρμόδιων σωμάτων δαπανήθηκαν 10 εκατ. επί υπουργίας Λοβέρδου για αμφιλεγόμενα έργα που δόθηκαν με συμβάσεις σε γνωστές εταιρίες.

Επίσης, από τον πρωθυπουργό δεν ξέφυγε ούτε ο κ. Βενιζέλος με το νομοθετικό του έκτρωμα και συγκεκριμένα το νόμο περί ευθύνης υπουργών, που εξασφάλιζε το ακαταδίωκτο.

«Και μια και μιλάμε για αμνηστεύσεις, αναμασήσατε το ζήτημα του κ. Βγενόπουλου πριν λίγο καιρό. Σήμερα που κατά του εν λόγω επιχειρηματία ασκήθηκε ποινική δίωξη, θα συνεχίσετε να διαδραματίζετε τον συνήγορό του;» διερωτήθηκε, αφού είχε κάνει πρωτίστως μνεία στην εκκωφαντική σιωπή της ΝΔ για τον Παπασταύρου. 

Τέλος, αποκάλυψε πως η κυβέρνηση έχει στα χέρια της νέα λίστα Μπόργιανς, ενώ πριν κλείσει την ομιλία ζητώντας από τον κ. Μητσοτάκη να απαντήσει αν υπάρχει σκάνδαλο Siemens, ο κ. Τσίπρας προέβη στην εξής διαπίστωση: «Εγώ παιδί των καταλήψεων, εσείς παιδί της Siemens και της διαπλοκής».

Μητσοτάκης: «Θέλατε το ΕΣΡ να μην έχει κανέναν λόγο για να σημαδέψετε την τράπουλα»

Για λαϊκισμό κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την έναρξη της ομιλίας του στη Βουλή. Ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η κυβέρνηση –την οποία χαρακτήρισε ανίκανη και ιδεοληπτική- έχει ήδη κάνει τεράστια ζημιά στη χώρα, και επανέλαβε το αίτημά του για εκλογές. Προσπαθώντας να αποδομήσει το επιχείρημα περί τηλεοπτικών σταθμών που εξέπεμπαν δίχως άδεια, ο κ. Μητσοτάκης αντιπαρέβαλε τον ισχυρισμό ότι και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είχαν βήμα στους συγκεκριμένους σταθμούς, ενώ κατηγόρησε προσωπικά τον πρωθυπουργό ότι «είχε συναντηθεί με τον Σταύρο Ψυχάρη, παρέα με μια γάτα».

Για το θέμα SIEMENS και τις σχέσεις του με την εταιρία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε να μην απαντήσει, αλλά αντιθέτως μέμφθηκε την κυβέρνηση διότι όπως είπε επί των ημερών της είναι πιθανό να απαλλαγούν οι κατηγορούμενοι, λόγω της καθυστερημένης μετάφρασης ενός βουλεύματος. Διερωτήθηκε επιπλέον πότε θα συσταθεί η επιτροπή για της SIEMENS την οποία είχε αναγγείλει η κυβέρνηση.

Μιλώντας για το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε την κυβέρνηση για προσπάθεια ελέγχου του τηλεοπτικού τοπίου. Τόνισε παράλληλα ότι είχε ζητήσει από τον Αλέξη Τσίπρα κατά την πρώτη συνάντησή τους να επαναφέρει στο ΕΣΡ τις αρμοδιότητές του, και τότε το κόμμα του θα στήριζε τη συγκρότησή του. «Θέλατε όμως το ΕΣΡ να μην έχει κανέναν λόγο για να σημαδέψετε την τράπουλα» είπε, προσθέτοντας ότι με τον περιορισμό των αδειών, η κυβέρνηση δημιούργησε ολιγοπώλιο. «Επιχειρήσατε να στήσετε ένα νέο βολικό σύστημα διαπλοκής. Να χρηματοδοτήσετε το ΣΥΡΙΖΑ Channel με χρήματα της Τράπεζας Αττικής. Κι όταν αποκάλυψε τα σχέδιά σας η αντιπολίτευση, κάνατε πίσω» πρόσθεσε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε τον πρωθυπουργό να προσκομίσει στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, τα πόθεν έσχες των υπερθεματιστών του διαγωνισμού. «Αν δεν τον κάνετε θα είναι η απόλυτη πράξη ενοχής» είπε, ενώ διερωτήθηκε γιατί δεν επιλέχθηκε να εισπραχθούν χρήματα για τις άδειες από περισσότερους και όχι μόνο από τέσσερις υποψήφιους καναλάρχες. Ο πρόεδρος της ΝΔ δεσμεύθηκε παράλληλα ότι όταν το κόμμα του έλθει στην εξουσία του θα καταργήσει τον νόμο Παππά, απελευθερώνοντας τον αριθμό των αδειών, αλλά θέτοντας αυστηρά κριτήρια και προϋποθέσεις για τα κανάλια. 

Στρέφοντας τα πυρά του στο ΣτΕ ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι σε καμιά χώρα, αλλά και στην Ελλάδα ακόμη και την περίοδο της δικτατορίας, δεν ματαιώθηκε συνεδρίαση του ΣτΕ. «Το ΣτΕ δίκασε τα τελευταία χρόνια ακόμη και υπό πολύ δύσκολες συγκυρίες σημαντικές υποθέσεις», είπε ο κ. Μητσοτάκης κι έκανε έκκληση «αυτή η παραφωνία να επιλυθεί το συντομότερο δυνατόν». «Το ΣτΕ πρέπει να αποφανθεί για τη συνταγματικότητα του νόμου Παππά» τόνισε, προσθέτοντας ότι «το καθήκον των δικαστηρίων δεν είναι να πιάνουν τον σφυγμό της κοινωνίας, αλλά να εφαρμόζουν τον νόμο».

Απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον κάλεσε επίσης να απαντήσει για «τη φάμπρικα ΜΚΟ στα Κέντρα Ψυχικής Υγείας, την αδιαφανή διαχείριση στα κονδύλια για το προσφυγικό, την κάλυψη του πόθεν έσχες των κ.κ. Φλαμπουράρη και Σταθάκη, την υπόθεση εργολαβιών Κατρούγκαλου, τη νομοθέτηση επίορκων υπαλλήλων, την αλλαγή σύνθεσης πειθαρχικών συμβουλίων για να συμμετέχουν συνδικαλιστές, την απαξίωση της Διαύγειας, την ψήφιση διάταξης για τις οφσορ, την παρέμβαση στις ανεξάρτητες Αρχές με φωτογραφική επιβολή ορίου ηλικίας, την απομάκρυνσή διευθυντή ΚΕΦΟΜΕΠ, την αντικατάσταση προϊστάμενου εισαγγελέα για το οικονομικό έγκλημα, την κάλυψη σεξουαλικών σκανδάλων από τον πρέσβη της Βενεζούλεας, και τους διορισμοούς στο Δημόσιο που κάποιοι εκτιμούν ότι έχουν ξεπεράσει τις 27.000». Επιπλέον, τον κάλεσε να διευκρινίσει ποιος βρίσκεται πίσω από την οφσορ της εφημερίδας «Αυγή».

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη «διαφθορά δεν είναι μόνο η διασπάθιση του δημοσίου χρήματος. Η κολακεία της μετριότητας είναι η χειρότερη μορφή διαφθοράς. Η ταύτιση του προσωπικού συμφέροντος κάποιων πολιτών με την τύχη του καθεστώτος είναι η χειρότερη μορφή διαφθοράς». «Η κυβέρνηση χτίζει μεθοδικά μια νέα διαπλοκή, υποβαθμίζει την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, υπονομεύει την ποιότητα της δημοκρατίας μας. Η χώρα δεν αντέχει κ. Τσίπρα να προσθέσει και μια κρίση δημοκρατίας. Αυτό κ. Τσίπρα θα ανατραπεί. Δεν θα αργήσει η μέρα που η εκτροπή την οποία επιχειρείτε θα πέσει στο κενό, μαζί με την κυβέρνησή σας», είπε ο κ. Μητσοτάκης, ζητώντας για μια ακόμη φορά εκλογές.

Γεννηματά: «Ο “τζάμπα μάγκας” το έβαλε στα πόδια»

Καυστική κατά της κυβέρνησης ήταν και η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, χαρακτηρίζοντας τον πρωθυπουργό “τζάμπα μάγκα» που το έβαλε στα πόδια και δεν έκατσε να ακούσει τις απαντήσεις της σε όσα καταλόγισε ο Αλέξης Τσίπρας στο ΠΑΣΟΚ.

Η κ. Γεννηματά κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «φόρτωσε στην πλάτη των πολιτών τα capital controls, το τρίτο μνημόνιο, καθώς και ένα νέο χρέος ύψους 86 δισ. ευρώ. «Υποθηκεύσατε το μέλλον της χώρας, χαρίζοντας στους πιο ακραίους του νεοφιλελευθερισμού, όσα ζητούσαν από το 2009», πρόσθεσε.

Αναφερόμενη στα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ, είπε ότι η Χαριλάου Τρικούπη αποτελεί το μοναδικό κόμμα που ζήτησε έλεγχο των οικονομικών του και οδήγησε στη δικαιοσύνη δικό του στέλεχος. «Σας καλώ να βάλετε ανεξάρτητους ελεγκτικούς μηχανισμούς να ελέγξουν τα οικονομικά σας και να στείλετε και εσείς τα πορίσματα στον εισαγγελέα», πρόσθεσε.

Εν συνεχεία διερωτήθηκε: «Η έρευνα σας ασχολήθηκε με όλο το παρελθόν; Ή ακολούθησε επιλεκτική διαδρομή; Μήπως για μία ακόμη φορά η περίοδος 2004-2009 ήταν απούσα;».

Αήθης επίθεση Θεοδωράκη κατά νεκρού μπλόγκερ

Απέχθεια προκαλεί η επίθεση που εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο επικεφαλής του Ποταμιού, δείχνοντας πως δεν μπορεί να σεβαστεί ούτε τη μνήμη ενός νεκρού. Συγκεκριμένα, ο Σταύρος Θεοδωράκης ανέγνωσε μηνύματα του πρόσφατα θανόντα, Πέτρο Παπαθανασίου, γνωστό από το μπλογκ του και το λογαριασμό του στο Twitter “Galaxyarchis”.

Ο Θεοδωράκης έκρινε σκόπιμο να στοχοποιήσει έναν νεκρό, λόγω των όσων έγραφε είτε στο μπλογκ του είτε στο Twitter. Το γεγονός ότι ο πρώην συνεργάτης της κυβερνητικής εκπροσώπου δεν βρίσκεται στη ζωή δεν αποτέλεσε εμπόδιο για τον επικεφαλής του Ποταμιού, κάνοντας αναφορές που προσβάλλουν τη μνήμη ενός νεκρού.

Καμμένος σε Θεοδωράκη: «Εσύ, εξυμνούσες τον Σημίτη»

Κρατώντας μία στοίβα εγγράφων ανέβηκε στο βήμα της Βουλής ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και ξεκίνησε επιτιθέμενος στον Σταύρο Θεοδωράκη, επισημαίνοντας πως το «protagon» έπαιρνε χρηματοδότηση από τον κατηγορούμενο στην υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, κ. Γριβέα.

Σήμερα το πρωί άνοιξα τα αρχεία μου, εξήγησε ο Πάνος Καμμένος για τον όγκο των εγγράφων που τοποθέτησε δίπλα του.

Δεύτερος στόχος ήταν η ΝΔ και το «antinews», που στήριξε Σαμαρά και Άδωνι, όπως είπε, και το οποίο επιτίθεται τώρα στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την υπόθεση Siemens. Εμάς δεν μας κρατάει κανείς, εσάς σας κρατάνε από το κόμμα σας, προσέθεσε. 

Επίσης, για «στενή σχέση» του προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Μιχάλη Χριστοφοράκο της Siemens έκανε λόγο ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος μιλώντας στη Βουλή. «Ο Κ. Μητσοτάκης δεν απάντησε γι’ αυτήν. Και το μόνο που απάντησε είναι ότι καθυστέρησε η μετάφραση της δικογραφίας. Ποιος το έκανε; Ο γνωστός Ντογιάκος. Παναθηναϊκάκια δεν το λέγατε;», πρόσθεσε.

«Έχετε βουλευτή σας το δεξί χέρι του Τσοχατζόπουλου, τον Β. Οικονόμου, και κατηγορείτε την κυβέρνηση;», ρώτησε τη Ν.Δ. ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Σφοδρή ήταν και η επίθεσή του κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου, χρησιμοποιώντας παλαιότερο χαρακτηρισμό του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ προς τον ίδιο και συγκεκριμένα: «αλητάμπουρας». «Ο Βενιζέλος που με έλεγε αληταμπουρα, σήμερα δεν ήρθε γιατί όταν του ρώτησα αν έχει συγγενείς κοντά στον Βγενοπούλου δεν απαντούσε. Τώρα, που ο Βγενοπουλος διώκεται δεν ήρθε καν στη Βουλή» είπε χαρακτηριστικά.

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…